Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητη περιουσία:Τι λένε τα κόμματα;

Όλα δείχνουν ότι οι εκλογές βρίσκονται προ των θυρών. Και ενώ σε λίγους μήνες τα κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με τις προθέσεις τους όσο αφορά την ακίνητη περιουσία. Αποτέλεσμα;

Οι άνθρωποι της ακίνητης περιουσίας θα κληθούν για μία ακόμα φορά να επιλέξουν το κόμμα της αρεσκείας τους χωρίς να γνωρίζουν τις προθέσεις του για την ακίνητη περιουσία. Η μοναδική πληροφόρηση είναι κάποιες διαρροές από τις συνεδριάσεις της επιτροπής για το νέο φορολογικό πλαίσιο οι οποίες εμφανίζουν ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν ομονοούν στην επιβολή και πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων. Στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων που είτε έχουν ένα σπίτι είτε ένα αγροτεμάχιο είτε ασχολούνται επαγγελματικά με τα ακίνητα θα επιλέξουν κάποιους χωρίς να γνωρίζουν αν αμέσως μετά από τις εκλογές οι ίδιοι άνθρωποι , θα επιβάλλουν νέους φόρους, θα αυξήσουν τους ήδη υφιστάμενους ή θα θεσπίσουν και νέα αντικίνητρα για την οικοδομή. Ακόμα , δεν θα γνωρίζουν αν οι υποψήφιοι κυβερνήτες θα απαξιώσουν το αγροτεμάχιο τους στερώντας από αυτό το δικαίωμα του οικοδομείν είτε με τη κατάργησης της αρτιότητας στα τέσσερα στρέμματα είτε με διάφορα χωροταξικά και πολεοδομικά τερτίπια που μόνο οι ορκισμένοι εχθροί της αγοράς ακινήτων μπορούν να εφευρίσκουν.

Ήδη, όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αγορά ακινήτων ένοιωσαν στο πετσί –αλλά και στο πορτοφόλι- τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 η οποία χωρίς την παραμικρή αναφορά στο προεκλογικό της πρόγραμμα κατέστησε την κατοχή ακίνητης περιουσίας αντιπαραγωγική, απαξίωσε περιουσίες καταργώντας ή αναθεωρώντας όρους δόμησης και έδιωξε επενδύσεις δεκάδων δις από την ελληνική αγορά ακινήτων.

Σήμερα, στο παρασκήνιο, «ψήνονται» και άλλα επαχθή μέτρα τα οποία ουσιαστικά θα πλήξουν την μικρή ιδιοκτησία και την μικρή επιχείρηση. Για παράδειγμα, η επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια , φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων . Επίσης για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης , δεν έχει εκδηλωθεί καμία αντίδραση από την ΝΔ η οποία έχει περιοριστεί σε γενικόλογες δηλώσεις. Στις σχετικές δηλώσεις του κ. Σηφουνάκη, η πλευρά της ΝΔ ουσιαστικά δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα καθώς η μοναδική αναφορά που έχει γίνει είναι μία δήλωση με αφορμή το προεδρικό διάταγμα για τις χρήσεις γης.

Η πραγματικότητα είναι ότι για μία ακόμα φορά , οι άνθρωποι της αγοράς ακινήτων θα κληθούν να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν αν η επιλογή τους οδηγεί την περιουσία τους σε εξαφάνιση. Για όλους αυτούς τους λόγους , είναι επιβεβλημένη πλέον η απαίτηση να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους όλοι όσοι διεκδικήσουν την λαϊκή εντολή και να δεσμευτούν ότι δεν θα υπάρξουν και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις σε βάρος της ακίνητης περιουσίας. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα . Ήδη ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά το «λεφτά υπάρχουν» και δεν χρειάζεται αυτό το παιγνίδι της εξαπάτησης να διαιωνισθεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki