Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντικειμενικές: Τι έδωσαν για το "παγωμα"

Περιχαρείς οι κομματικοί μηχανισμοί , αργά χθες το βράδυ διέρρεαν ότι οι αυξήσεις τις αντικειμενικές που ζήτησε η τρόικα απεφεύχθησαν. Αν σκεφτούμε την παροιμία που λέει ότι «είδες το τυρί αλλά δεν είδες τη φάκα» τότε σίγουρα θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι έδωσε ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί για να «πετύχουν» αυτή την εποποιία, γιατί ως γνωστόν οι εκπρόσωποι των πιστωτών προκειμένου να υποχωρήσουν κατά ένα βήμα σε ένα θέμα απαιτούν η άλλη πλευρά να κάνει παραχωρήσεις για δύο βήματα.

Το θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η απόλυτη σχιζοφρένεια που ανατρέπει κάθε μορφή λογικής και ηθικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών οι τιμές σήμερα είναι περίπου στα επίπεδα του 2007. Με δεδομένο ότι , τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις εκτιμήσεις που κάνουν οι εκτιμητές προκειμένου να επανεκτιμήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου των ενυπόθηκων δανείων παρέχουν μία εντελώς στρεβλή εικόνα της αγοράς. Με πολύ απλά λόγια , δεν καταγράφονται τρέχουσες εμπορικές αξίες οι οποίες σίγουρα εμφανίζουν διαφορά με αυτές των εκτιμητών. Και ενώ , τα στοιχεία αυτά είναι επαρκή για να καταγράφουν τις τάσεις της αγοράς δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «καθρέπτης» της αγοράς. Τι σημαίνει αυτό;Πολύ απλά ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν καταγράφουν το ακριβές ποσοστό πτώσης των τιμών. Σε αυτή λοιπόν την πραγματικότητα έρχεται η τρόικα και απαιτεί αύξηση τους παραγνωρίζοντας ακόμα και την βασική της φιλοσοφία που είναι η «πλήρης υποταγή στην αγορά».

Την ανατροπή αυτού του παράδοξου, έρχονται τέσσερεις άνθρωποι να την εμφανίσουν ως τεράστια επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση όμως το θέμα είναι τι εκχώρησαν οι «4», προκειμένου οι τροϊκανοί να αποσύρουν την πρόταση αυτή η οποία χαρακτηρίζεται από έλλειψη γνώσης της αγοράς και ηθικής. Κάποιοι ψίθυροι , έλεγαν ότι , οι εκπρόσωποι των μισθωτών ικανοποιήθηκαν από την συμφωνία για την φορολόγηση της εκτός σχεδίου γης. Κάποιοι άλλοι ψίθυροι έκαναν λόγο για πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών που ισχύουν για ενοίκια, στεγαστικά δάνεια ακόμα και για δαπάνες επισκευής και συντήρησης των ακινήτων. Κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι τελικά συμφωνήθηκε η αύξηση της φορολόγησης των εισοδημάτων που έχουν φυσικά πρόσωπα από ενοίκια καθώς και επιβολή ΦΠΑ , στα ενοίκια της επαγγελματικής στέγης. Η αλήθεια είναι ότι , διασταυρωμένες πληροφορίες δεν υπάρχουν για το αντάλλαγμα που έδωσαν οι «4». Όλες οι πληροφορίες , συγκλίνουν στο ότι υπήρξε αντάλλαγμα το οποίο μεταφράζεται πρακτικά σε περισσότερους και μεγαλύτερους φόρους . Επειδή λοιπόν η πρακτική που ακολουθούν οι «4» θυμίζει περισσότερο το γάιδαρο του Χότζα , για αυτό ας αφήσουν τις θριαμβολογίες και πουν καθαρά και ξάστερα τι έδωσαν …

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki