Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παπαδήμος: Τι είπε και τι υπονόησε για τα ακίνητα

Οι αποκαλύψεις του realestatenews.gr για τις προθέσεις της νέας Κυβέρνησης όσο αφορά την οικοδομή και την αγορά ακινήτων επιβεβαιώθηκαν χθες στην Βουλή από τον ίδιο το πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στην Βουλή.

Η νέα κυβέρνηση , φαίνεται ότι αποδέχεται την κατρακύλα της αγοράς ακινήτων και της οικοδομής , την ανάκαμψη της οποίας την συνδέει  πλέον με την γενικότερη πορεία της οικονομίας. Το μήνυμα αυτό , δόθηκε τόσο με τις τοποθετήσεις του νέου πρωθυπουργού όσο και των οικονομικών υπουργών και κυρίως με την απουσία οοιασδήποτε θετικής αναφοράς για το κλάδο .

Στις ομιλίες τους στην συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης όχι μόνο δεν έκαναν καμία αναφορά στην αγορα ακινήτων αλλά με έμμεσο τρόπο ανέδειξαν ως μέσο πίεσης σενάρια  κατάρρευσης των τιμών στην περίπτωση που δεν υιοθετηθούν οι επιλογές που έχουν κάνει ή προτίθενται να κάνουν.

Αυτό έγινε φανερό απο την χθεσινή ομιλία του κ. Παπαδήμου.Ο νέος πρωθυπουργός ,  όχι μόνο δεν περιέλαβε την αγορά ακινήτων στους τομείς της οικονομίας που θα πρέπει να ενισχυθούν προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την ύφεση , αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε –έμμεσα- το μέλλον της ακίνητης περιουσίας ως μέσο πίεσης στους ιδιοκτήτες προκειμένου να τους πείσει για την συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα θα μπορεί να αποκτηθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές από όσους έχουν κεφάλαια σε ευρώ ή άλλα ισχυρά νομίσματα.», με το επιχείρημα αυτό, ο κ Παπαδήμος επιχείρησε να πιέσει τα εκατομμύρια των ιδιοκτητών ακινήτων προκειμένου να αποδεχθούν τις επιλογές του όσον αφορά κυρίως στην φορολογία . Πρέπει να σημειωθεί ότι η προειδοποίηση για τη πτώση των αξιών στην ακίνητη περιουσία ουσιαστικά αφορά την συντριπτική πλειοψηφία ελλήνων των οποίων το 2/3 των περιουσιακών τους στοιχείων είναι σε ακίνητα.

Ο νέος πρωθυπουργός, προχώρησε ακόμα περισσότερο αφού χρησιμοποίησε ως μοχλό πίεσης και μία πιθανή αδυναμία χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα –λόγω της μετατροπής του δημόσιου χρέους- στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Η έλλειψη πολιτικής για την αγορά ακινήτων έγινε φανερή όταν αναφέρθηκε στους τομείς της οικονομίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βγει η ελληνική οικονομία από την ύφεση: «Εάν, όμως, αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η γεωργία, εάν εισάγουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να δημιουργηθούν νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να ενισχυθούν οι εξαγωγές και αν αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ η ανάκαμψη της οικονομίας και η απορρόφηση της ανεργίας θα επιτευχθεί συντομότερα αντισταθμίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις της ασκούμενης, της αναγκαίας, δημοσιονομικής πολιτικής.», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι  βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης "παρέλειψαν" να αναφερθούν στην αγορά ακινήτων παρά το γεγονός ότι οι επενδύσεις είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριάντα ετών και ο αριθμός των ανέργων ξεπερνά τις 100.000 !!!

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki