Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Συναίνεση τριών στο πνιγμό της οικοδομής

Στον καιάδα ρίχνει και η νέα Κυβέρνηση την αγορά ακινήτων και την οικοδομή. Αυτό έγινε φανερό κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της καθώς ούτε ο πρωθυπουργός αλλά ούτε και κανένα από τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από τα τρία κόμματα δεν διατύπωσε –ούτε με την μορφή ευχής- την ανάγκη για ανάκαμψη της κτηματαγοράς και της οικοδομικής δραστηριότητας. Παράλληλα, δεν τέθηκε και κανένα θέμα να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά και τα οποία την έχουν βυθίσει στην μεγαλύτερη ύφεση από την δεκαετία του ΄50 μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η σιωπή των κυβερνητικών στελεχών που προέρχονται από τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ , καθώς μέχρι πρόσφατα οι επικεφαλής των κομμάτων τους αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές κατέθεταν ερωτήσεις και έκαναν δηλώσεις για την «ανάγκη αναθέρμανσης της οικοδομής και της αγοράς ακινήτων». Αντίθετα, θα προχωρήσει κανονικά και παρά τις καθολικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων στο κλάδο της οικοδομής και της ακίνητης περιουσίας η είσπραξη των φορολογιών που είχαν νομοθετηθεί το προηγούμενο χρονικό και οι οποίοι είχαν προκαλέσει την μήνι και τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στις προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης , που παρουσιάσθηκαν από τον πρωθυπουργό δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στην ανάγκη στήριξης της οικοδομής στα πλαίσια της προσπάθειας εξόδου από την ύφεση. Ακόμα και η προοπτική χρονικής μετάθεσης της εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών στη περίπτωση που ισχύσει , θα πρέπει να ενταχθεί στην προοπτική της διενέργειας των εκλογών παρά στην «ευαισθησία» που δείχνουν για την πορεία της αγοράς. Στα πλαίσια αυτά το οικονομικό περιβάλλον θα είναι ιδιαίτερα δυσμενές καθώς:

-η συρρίκνωση της οικονομίας θα συνεχιστεί

-ο αριθμός των ανέργων θα πλησιάσει το 1.000.000

-οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων θα τείνουν προς μηδενισμό

-η φορολογική επιβάρυνση θα αυξηθεί.

Και για τα τέσσερα αυτά ζέοντα θέματα , που επηρεάζουν την πορεία της αγοράς ακινήτων δεν έγινε η παραμικρή μνεία , γεγονός που ερμηνεύτηκε ως προάγγελος μίας πολύ δύσκολης χρονιάς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki