Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μαθήματα υποκρισίας

Όποιος παρακολούθησε τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών αναρωτιέται αν ζεί στην απόλυτη παράνοια και υποκρισία. Οι δυο τους ούτε λίγο ούτε πολύ , φαίνεται ότι έθεσαν τις βάσεις για να «τιναχθεί στον αέρα» όλο το πολιτικό status της χώρας . Πως ; θα αναρωτηθείτε. Θεωρώντας , ότι έχοντας την αποδοχή και την συναίνεση κομματικών ηγεσιών έχει de facto την σύμφωνη γνώμη και του ελληνικού λαού για τη νέα συμφωνία. Για να το πούμε πιο απλά από αυτά που είπαν οι δυο τους , ένας απλός άνθρωπος βγάζει το συμπέρασμα ότι θεώρησαν ως δεδομένο ότι : το «ναι» ή το «όχι» κάποιων κομματικών ηγεσιών αντανακλά και το «ναι» ή το «όχι» των ελλήνων πολιτών:

- στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους δανειστές. Ο πρωθυπουργός μάλιστα στην ομιλία του δεν δίστασε να υπονοήσει ότι όσον αφορά στην οικονομία οι δανειστές έχουν τον πρώτο λόγο.

-στην επιβολή και άλλων πρόσθετων βαρών με την μορφή των απολύσεων, των φορολογιών , της ύφεσης , των λουκέτων και όλων των δεινών που ξέρουν πολύ καλά από την δίχρονη εφαρμογή τους.

-στην διατήρηση μίας 10ετούς λιτότητας με θύμα τη μεσαία τάξη.

Θεωρούμε ότι στην δημοκρατία, ο λαός είναι κυρίαρχος. Είναι αυτός που δίνει την λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει η πλειοψηφία το πρόγραμμα της. Και φυσικά καμία σήμερα  κομματική ηγεσία δεν έχει την λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής το οποίο έχει υπαγορευθεί από τους δανειστές. Εδώ λοιπόν που έχουμε φθάσει, τέτοιου είδους «πολιτικές ακροβασίες» τις καταλαβαίνει όλος ο ελληνικός λαός. Μπορεί , αυτές τις μέρες να στάθηκε σιωπηλός σε επιλογές που οδήγησαν στην άνευ όρων αποδοχή αυτών που προβλέπει η Συμφωνία των Βρυξελλών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι με τη μεθόδευση αυτή , ουσιαστικά γίνεται μία προσπάθεια για να σιωπήσει και να μη αντιδράσει. Άλλωστε , αυτοί που διαμαρτύρονταν όλο αυτό τον καιρό προέρχονταν από όλους τους πολιτικούς χώρους ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ. Οι ηγεσίες θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι ηγεσίες ΜΟΝΟ επειδή εκφράζουν αυτούς που εκπροσωπούν και για αυτό δεν μπορούν να τους αγνοήσουν,  όσα προσχήματα και αν εμφανίσουν και όπως και αν τα "βαπτίσουν" . Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αν οι εχθροί σου σε συγχαίρουν, εσύ θα πρέπει να ανησυχείς.Φυσικά, οποιαδήποτε και αν είναι η λαϊκή εντολή η μειοψηφία είναι υποχρεωμένη να την σεβαστεί.

ΥΓ: Η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιτρέπει την σιωπή .

ΠΗΓΗ: Investnews.gr

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki