Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σπάνε μισθώσεις ,εμπραγματα δικαιώματα

Στον αέρα βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις και ιδιώτες που είτε έχουν μισθώσει ακίνητη περιουσία ή έχουν και διεκδικούν εμπράγματα δικαιώματα από περιουσιακά στοιχεία σε ακίνητα που μπαίνουν στην λίστα του ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας . Όσο και αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό αφού παραβιάζει το Σύνταγμα είναι μία πραγματικότητα αφού ο εφαρμοστικός νόμος που ψηφίστηκε στην Βουλή προβλεπει μεταξύ των άλλων:

"Μισθώσεις ή παραχωρήσεις χρήσεις ακινήτων που ανήκουν κατά κυριότητα στο Ταμείο ή σε εταιρεία της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο (σ.σ. πρόκειται για το ταμείο στο οποίο θα ανήκουν οι εκτάσεις και τα ακίνητα που θα πουληθούν), μπορεί να καταγγέλλονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου ή της εταιρείας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Η καταγγελία επιφέρει τη λύση της μίσθωσης ή τη λήξη της παραχώρησης δύο (2) μήνες από την επίδοσή της στο μισθωτή ή σε εκείνον στον οποίο παραχωρήθηκε το ακίνητο".

Παράλληλα με άλλη ρύθμιση ουσιαστικά καταργούνται άρθρα του Συντάγματος με τα οποία κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των ελλήνων στην περιουσία. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι : «Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο ή αν κρίνονται αναγκαία για την πραγματοποίηση επενδυτικού σχεδίου ειδικού διαδόχου του Ταμείου ή εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο. Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Ταμείου ή υπέρ της εταιρείας της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο ή υπέρ του ειδικού διαδόχου αυτών, όπως ειδικότερα ορίζεται στην απόφαση με την οποία κηρύσσεται η απαλλοτρίωση.».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki