Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι έλεγαν πριν μόλις 18 μήνες...

Την 1 Οκτωβρίου 2009 , δημοσιεύτηκε το κείμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία. Απομονώσαμε ορισμένα αποσπάσματα και τα παραθέτουμε αυτούσια σε εισαγωγικά . Τα σχόλια δικά σας:

ΣΤΟΧΟΣ : «Για το ΠΑΣΟΚ, πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η επαναφορά της αναπτυξιακής διαδικασίας σε ανοδική τροχιά. Στρατηγικός στόχος της οικονομικής μας πολιτικής, είναι να βγει η χώρα από την κρίση και να τεθούν οι βάσεις για τις μεγάλες τομές που θα επαναφέρουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής.»

ΕΙΣΟΔΗΜΑ : «Αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό.»

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: «Αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, ώστε να λειτουργεί ως εργαλείο αναδιανομής. Μείωση του φορολογικού βάρους προς όφελος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ : «Σταθερή επιδίωξη της πολιτικής μας είναι η διατήρηση και η ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας.»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ: «Η ανάπτυξη των υποδομών και τα δημόσια έργα αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη και ιδιαίτερα την ανάπτυξη της περιφέρειας. Ενισχύουν την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια της χώρας και της οικονομίας».

ΑΓΟΡΑ: «Για το ΠΑΣΟΚ η εύρυθμη λειτουργία των αγορών απαιτεί κανόνες, αποτελεσματική ρύθμιση και εποπτεία από το κράτος, με προαγωγή του υγιούς και θεμιτού ανταγωνισμού, χωρίς όμως να καταπατούνται βασικά δικαιώματα του καταναλωτή, του μικροεπενδυτή, του εργαζόμενου και του δανειολήπτη, και με διασφάλιση των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών.»

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ :«Στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυα και υποδομές θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου για την κατοχύρωση του κοινωνικού και αναπτυξιακού τους ρόλου. Η παραμονή υπό δημόσιο έλεγχο επιβάλλει τη θέσπιση σύγχρονων κανόνων και προτύπων εταιρικής διακυβέρνησης, ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων που θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία, συνεχή αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας και των υπηρεσιών που θα τις καθιστούν ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο».

Το πλήρες κείμενο που δημοσιοποιήθηκε στις 1/10/2009 έχει ως εξής: (ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ)

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki