Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα αυθαίρετα ξεγυμνώνουν

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει τη γενική κατεύθυνση στο υπουργικό (της 15ης Απριλίου) να μπει κόκκινη γραμμή στο θέμα των αυθαιρέτων. Να γίνει διάλογος», δήλωνε χθες αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας δίνοντας το στίγμα της ρύθμισης που δρομολογήθηκε και συμπλήρωνε : «Τα αυθαίρετα δεν μπορεί να κατεδαφιστούν. Αυτό που απομένει είναι με κάποιον τρόπο να τακτοποιηθούν και να πέσει χρήμα στο δημόσιο ταμείο».

Το ζήτημα είναι κυβερνητικό και οι δύο υπουργοί καλούνται να υλοποιήσουν την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, δηλωνε απο την πλευρά του  ο Γιώργος Πεταλωτής χθες το μεσημέρι προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απο μία ακόμα υπουργική σύγκρουση. Και τότε έγινε το θαύμα !

O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου  και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εμφανίστηκαν να κινούνται προς το ίδιο μήκος κύματος, μετά τη χθεσινή συνάντησή τους στην οδό Νίκης, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- προκλήθηκε από τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους ο πρωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι, τους κατέστησε σαφές πως το θέμα πρέπει να κλείσει και κυρίως πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Και ως φαίνεται οι τόνοι αρχίζουν να πέφτουν. «Με τον Γιώργο μιλάμε καλά», είπε η υπουργός Περιβάλλοντος εξερχόμενη από το γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου χθες το μεσημέρι. Για θετικό κλίμα μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά.Φυσικά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα καθώς μέλη του υπουργικού συμβουλίου και βουλευτές τάχθηκαν υπερ των θέσεων Μπιρμπίλη . Για παράδειγμα ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος τάσσεται με την κ. Μπιρμπίλη, δήλωνε ότι οι θέσεις της ήταν γνωστές και κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού. Υπέρ των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων τάσσεται ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης, τονίζοντας: «Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να δρομολογήσει κατεδαφίσεις αυθαιρέτων για τις οποίες εξουσιοδοτήθηκε (πριν από περίπου ένα έτος), κατά προτεραιότητα σε δασικές περιοχές και αρχαιολογικούς χώρους».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki