Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Της Ελλάδος τα παράξενα

Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος και –κυρίως-τι ρόλο θέλει να διεκδικήσει. Όσον αφορά στο ρόλο της είναι σαφώς καθορισμένος στην εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. Εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει το εύρος των δραστηριοτήτων. Με δεδομένο αυτό είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς για κάποιες επιλογές της. Για παράδειγμα, οι υποδείξεις για την ΕΡΤ ή οι κατευθύνσεις και τα σχόλια για την δημόσια ακίνητη περιουσία ή η σύσταση ομάδος για το περιβάλλον ή…

Με δεδομένο ότι ο θεσμικός της ρόλος είναι σαφώς οριοθετημένος δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν : ή λειτουργεί και παρεμβαίνει σύμφωνα με τις επιταγές της Κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα και να «μετρηθεί» η κοινή γνώμη ή διεκδικεί κάποιο άλλον ρόλο στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Αλλά και τα δύο αυτά ενδεχόμενα αποτελούν σαφή παραβίαση όχι μόνο του ρόλου της αλλά ενδεχομένως και του νομικού πλαισίου που κατοχυρώνει την ύπαρξη της. Οι πιο καχύποπτοι που γνωρίζουν και την οργανική σύνδεση της με την ΕΚΤ θα μπορούσαν να υποθέσουν και πολλά άλλα .

Εμείς στο realestatenews.gr πιστεύουμε ότι το Σύνταγμα έχει ήδη δώσει τις απαντήσεις του σχετικά με τον ρόλο του κάθε θεσμικού φορέα στην λειτουργία και στην διακυβέρνηση της χώρας. Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση του τόπου έχει την λαϊκή εντολή να διαχειριστεί τα θέματα της διακυβέρνησης του τόπου. Για την αποτελεσματικότητα της λογοδοτεί απέναντι στον ελληνικό λαό ο οποίος είτε ανανεώνει την εμπιστοσύνη του είτε την αναιρεί. Δηλαδή σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υπεύθυνη για όλα αυτά τα θέματα . Παράλληλα ο ρόλος των κομμάτων είναι να ασκούν κριτική και να ελέγχουν τις επιλογές της εκάστοτε Κυβέρνησης. Αυτοί είναι οι κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος. Κάθε παρεκτροπή όσο αθώα και αν είναι δεν παύουν να αποτελούν συμπεριφορές που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα της χώρας.

Το σίγουρο είναι ότι η Κυβέρνηση αισθάνεται αμηχανία.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διαχώρισε τις θέσεις της κυβέρνησης από εκείνες του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, όπως αυτές εκφράστηκαν στην έκθεση της ΤτΕ που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. «Φυσικά και δεν είναι η θέση της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς αν ασπάζεται τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Προβόπουλος. Σημείωσε επίσης ότι σε αυτή την έκθεση υπάρχει μια συγκεκριμένη ανάλυση της οικονομικής κατάστασης, διατυπώνονται κάποιες προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει, σκέφτεται, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις, που κατατίθενται και αποφασίζει, όμως, πάνω στην πορεία που έχει χαράξει η ίδια»

. Ερωτηθείς εάν θα γίνουν αποδεκτές κάποιες από τις προτάσεις του προέδρου της ΤτΕ, επεσήμανε ότι «είναι διαφορετική η θέση του κ. Προβόπουλου από εκείνη της κυβέρνησης και διαφορετικοί οι ρόλοι και φυσικά οι προτάσεις που διατυπώνονται έχουν άλλη διάσταση». Σχετικά με τις προτάσεις για κλείσιμο ΚΑΠΗ και συγχώνευση κρατικών καναλιών, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki