Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εκατομμυριούχοι με ένα κλικ

Σε τουλάχιστον 25 περιοχές οι ιδιοκτήτες είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται σημαντικά αφού τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πήραν φωτιά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος, φορολογούμενος στις Αρχάνες της Κρήτης είδε στο εκκαθαριστικό του πως έχει σπίτι και μάλιστα παραθαλάσσιο 120 τ.μ. ενώ δεν είχε, ενώ άλλος, στις Γούβες Ηρακλείου έψαχνε, αλλά δεν έβρισκε το σπίτι, για το οποίο είχε πληρώσει και χαράτσι!

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που δείχνουν το αλαλούμ που επικρατεία με τον ΕΝΦΙΑ και τις δυσκολίες που έχει η κυβέρνηση προκειμένου να βρει λύσεις για δίκαιη φορολόγηση.

- Για οικόπεδο ένα στρέμμα στους Γόμους Τρικάλων, υπολογίστηκε αντικειμενική αξία 72 ευρώ το τ.μ, όταν η τιμή που είχε καθοριστεί για τον ΦΑΠ του 2013 στην ίδια περιοχή ήταν 4 ευρώ το τ.μ. (αύξηση 1.700%).

- Στο μεταλλικό του Κιλκίς, στάβλος 150 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων με βάση τον ΕΝΦΙΑ έχει αντικειμενική αξία 228.000 ευρώ ενώ μονοκατοικία 75 τ.μ σε οικόπεδο 950 τ.μ έχει αντικειμενική αξία 148.000 ευρώ καθώς υπολογίστηκε με βάση τη Δ' ζώνη του Κιλκίς.

 

Το οικονομικό επιτελείο τρέχει τώρα να διορθώσει τα λάθη σε 4.000 οικισμούς με την ελπίδα τα νέα εκκαθαριστικά να έχουν "ανέβει" στο Taxisnet μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και τότε να "ανοίξει" ξανά και η εφαρμογή για όσους θέλουν να διορθώσουν τα Ε9 τους.

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν ξεχάσει να δηλώσουν κάποιο ακίνητο και το κάνουν το Σεπτέμβριο, θα γίνει νέα εκκαθάριση μέχρι το τέλος καταβολής των δόσεων προκειμένου να γίνει συμψηφισμός. Δηλαδή θα ξεκινήσουν να πληρώνουν κανονικά και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει γίνει νέα και η διαφορά του φόρου θα συμψηφιστεί με επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2014.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki