Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο εμίρης της Ζακυνθου

Για τους Ζακυνθινούς υπήρξε αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί επισκέπτεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια τη Ζάκυνθο. Ο λόγος για την έκταση 15.000 στρεμμάτων που φέρεται να αγόρασε η εταιρεία συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ Pimana.

Την είδηση που μετέδωσαν ζακυνθινές εφημερίδες και ιστότοποι επιβεβαιώνουν στο Capital.gr παράγοντες του νησιού που παρακολούθησαν από κοντά την αγοραπωλησία και διευκρινίζουν ότι η έκταση που αγόρασε ο Άραβας κροίσος δεν σχετίζεται με το ναυάγιο της Ζακύνθου.

«Η έκταση του ναυαγίου της Ζακύνθου δεν περιλαμβάνεται στο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα της έκτασης που αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ» σημειώνουν.

Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε την έκταση των 15.000 στρεμμάτων έναντι εννέα εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή στο μισό της αντικειμενικής αξίας της και φέρεται να κατέβαλε φόρο ύψους 520.000 ευρώ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πωλητής της έκτασης διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας που χρονολογούνται από την περίοδο της Ενετοκρατίας.

Η αγορά της έκτασης στη Ζάκυνθο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τοποθέτηση του Εμίρη του Κατάρ ύστερα από την απόκτηση του νησιού Οξιά προς 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ φέρεται να έχει αγοράσει και ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, το οποίο, αυτή την περίοδο, ανακατασκευάζεται.

Ας σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την Οξιά, η απόκτηση της έκτασης στη Ζάκυνθο φαίνεται αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους παράγοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, οι οποίοι θεωρούν ότι στην ιδιοκτησία περιλαμβάνεται και τμήμα του ναυαγίου της Ζακύνθου.

 

Πηγή:www.capital.gr

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki