Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι συμβαίνει στην Θεσσαλονίκη;

Και ο χώρος της ΔΕΘ περιλαμβάνεται στα ακίνητα της Θεσσαλονίκης που πρόκειται να αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ. Την ενημέρωση του δήμου, των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης για τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με ακίνητα της πόλης ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  από το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ .

Οσον αφορά στα 19 στρέμματα της Νέας Παραλίας, ο δήμος  υπογραμμίζει ότι πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, σύμφωνα με το οποίο η Νέα Παραλία ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και όχι στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό εμποδίζει οποιοδήποτε σχέδιο αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της Νέας Παραλίας από το Δήμο Θεσσαλονίκης, την ενδεχόμενη κατασκευή μαρίνας, ακόμη και την κατασκευή των σταθμών μετεπιβίβασης των επιβατών που θα χρησιμοποιούν τα καραβάκια της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, καθώς ο δήμος δεν μπορεί να κατασκευάσει τους σταθμούς σε έκταση που δεν του ανήκει.

Μέσα στα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης, πέρα από τη συνεννόηση που βρίσκεται με τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Θεσσαλονίκης και τον Ομιλο Φίλων Θαλάσσης, είναι η διεκδίκηση της Νέας Παραλίας. Παράλληλα πρόκειται να υποβάλει ολοκληρωμένη μελέτη για τον Θερμαϊκό κόλπο, η οποία θα περιλαμβάνει και τα σχέδια για τη δημιουργία μαρίνας, αλλά και τα θαλάσσια αστική συγκοινωνία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki