Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα νοίκια στον αέρα

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, , η δυνατότητα εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο βρίσκεται στον «αέρα» και θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ξεκαθάρισμα της φορολογικής νομοθεσίας. Όπως τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ «το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να αφήσει κατά μέρος τις 'ερμηνείες' και να ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο για τη φορολογία ακινήτων, ειδικά για τον φόρο ιδιοκατοίκησης και τη φορολογική μεταχείριση των ανείσπρακτων μισθωμάτων».

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στρ. Παραδιάς αναφέρει ότι δεν υπάρχει ρητή διάταξη για τα επόμενα χρόνια, ούτε έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxis, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει για τα ανείσπρακτα εισοδήματα του 2014. Αν δεν υπάρξει νέα διάταξη που θα καταργεί την πρόβλεψη του Κώδικα, τότε από το 2015 οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν απίστευτους φόρους για μισθώματα που δεν εισέπραξαν ποτέ.

Το πρόβλημα με τα «κόκκινα» ενοίκια, δηλαδή όσα δεν εισπράττονται από τους ιδιοκτήτες έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις μέσα στην κρίση. Εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα δισ. ευρώ ετησίως δεν καταλήγουν στις τσέπες των ιδιοκτητών είτε λόγω αντικειμενικής αδυναμίας των ενοικιαστών είτε εξαιτίας των επαγγελματιών «φεσατζήδων» που εκμεταλλεύονται την κατάσταση στην κτηματαγορά και δεν πληρώνουν. Όπως επισημαίνει ο κ. Παραδιάς «είναι πλέον σπάνιο το φαινόμενο της πληρωμής ενοικίου μέσα στον μήνα. Το σύνηθες είναι να πληρώνεται ο ιδιοκτήτης με καθυστέρηση από ένα μήνα έως και ένα χρόνο».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki