Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επομενη μάχη: Πλειστηριασμοί

Το επόμενο πεδίο αμφισβήτησης της κυβερνητική συνοχή θα είναι οι ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας. Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε διαρροές προκειμένου να δείξει το ενδιαφέρον της απέναντι στους πολίτες που οφείλουν στην εφορία. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι θα δώσουν μάχη για να μην προχωρήσει το μέτρο τη υφαρπαγής επί τους ουσίας των ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές. Σημειώνεται ότι η σχετική συμφωνία υπεγράφη ένα μόλις μήνα πριν μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας! Η ρύθμιση θα προβλέπει τη μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς η οποία θα διαμορφώνεται στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας ή ακόμη και χαμηλότερα. Με αυτό τον τρόπο τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό από το δημόσιο θα εκπλειστηριάζονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές με αποτέλεσμα το δημόσιο να εισπράττει ταχύτερα τα ποσά που του οφείλουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις. Το νέο σύστημα που θα προωθηθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Ιουλίου προβλέπει:

- Τα προγράμματα πλειστηριασμών θα δημοσιοποιούνται με καταχωρήσεις σε μέσα ενημέρωσης καθώς και στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα που θα δημιουργήσει η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων

- Η τιμή πρώτης προσφοράς θα ανέρχεται στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου.

-Στην περίπτωση που και ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος η τιμή πρώτης προσφοράς θα μειώνεται περαιτέρω δηλαδή κάτων από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki