Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Συνέδριο ιδιοκτητών

Έρευνα της ΚαπαResearch για την αγορά ακινήτων, τις μισθώσεις, το νέο «Ενιαίο» Φόρο Ακινήτων και γενικά τη φορολογία της ιδιοκτησίας, τις επιπτώσεις της κατάργησης της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο κ.α. θα παρουσιαστεί στο 31o ετήσιο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΜΙΔΑ. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου 2014, και ώρα 10.00 π.μ. στο Ξενοδοχείο TITANIA, Πανεπιστημίου 52, μαζί με την Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. προσκαλεί τα μέλη των σωματείων της και όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να λάβουν μέρος στο Συνέδριο προκειμένου να ενημερωθούν στα εξής σημαντικά θέματα:

1. Διπλός «Ενιαίος» Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Δημευτική φορολόγηση αστικής ιδιοκτησίας, οικοπέδων-απρόσοδων ακινήτων, με ανύπαρκτες αντικειμενικές αξίες, πρόστιμα, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και ποινές φυλάκισης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.

2. Ζητήματα αντισυνταγματικότητας του «Ενιαίου» φόρου – δυνατότητα δικαστικών προσφυγών.

3. Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για αποποινικοποίηση της αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής του φόρου.

4. Φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, τεκμήριο αγοράς ακινήτου βάσει αντικειμενικής αξίας.

5. Αυτοτελής φορολόγηση μισθωμάτων, εκχώρηση ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, ηλεκτρονική κατάθεση μισθωτηρίων.

6. Απελευθέρωση των νέων εμπορικών μισθώσεων, Επιτροπές Διακανονισμού Μισθώσεων.

7. Οικοδομή και κτηματαγορά στην Ελλάδα. Τι πρέπει να γίνει για να υπάρξει μέλλον; 8. Δήλωση των αυθαιρέτων με το νέο νόμο 4178/2013, ενεργειακά πιστοποιητικά.

Θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις μελών για μισθωτικά, φορολογικά και τεχνικά θέματα. Προσκεκλημένοι στο Συνέδριο είναι οι αρμόδιοι Υπουργοί και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και τα προεδρεία των φορέων της κτηματαγοράς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki