Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι πλειστηριασμοί , τα "παπαγαλάκια" και το ατύχημα

Τελικά αφού αποφάσισαν να άρουν την προστασία απο τους πλειστηριασμούς εξαιρώντας για ένα χρόνο ένα ελάχιστο αριθμό υπερχρεωμένων τώρα αναζητούν τρόπους για να ψηφίσουν τη ρύθμιση.Στην πραγματικότητητα το μόνο που έχει λειτουργήσει σωστά είναι τα "παπαγαλάκια" που διατείνονται ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία! Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι αργά χθες, και με τις διατάξεις του νομοσχεδίου να τελούν υπό επεξεργασία, δεν ήταν σαφές με ποιο τρόπο η νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς θα έρθει στη Βουλή ή αν τελικά θα επιλεγεί η τακτική της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Πάντως ,πληροφορίες εμφάνιζαν απροθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να εμφανιστεί συμμέτοχος σε μια τέτοια μεθόδευση. Υπενθυμίζεται ότι η προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει ότι η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 160.000 ευρώ, το εισόδημα (οικογενειακό) να μην είναι πάνω από 25.000 ευρώ, ενώ στις προϋποθέσεις αυτές θα προστεθεί και ανώτατο όριο υπόλοιπης περιουσίας δηλαδή οι τραπεζικές καταθέσεις και άλλα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο κάθε δανειολήπτης. Επιπλέον το νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπει ότι θα πρέπει να καταβληθεί το λιγότερο μία δόση της οφειλής που δεν θα υπερβαίνει το κόστος του ενοικίου

. Ενα άλλο σενάριο είναι ενδεχόμενο κατάθεσης άλλου νομοσχεδίου την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, το οποίο και θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν όχημα έγκρισης των δύο τροπολογιών ή αντιθέτως να κατατεθεί σχέδιο αποτελούμενο μόνον από τις δύο διατάξεις για πλειστηριασμούς και ΦΠΑ. Εφόσον προκριθεί αυτή η εκδοχή, το ν/σ θα συζητηθεί με διαδικασία κατεπείγοντος, προκειμένου η ψήφισή του από την Ολομέλεια να ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Μένει να αποδειχθεί εάν επιλεγεί αυτή η κοινοβουλευτική τακτική ή αν τελικά, όπως ήθελαν κοινοβουλευτικές πηγές, η κυβέρνηση θα επιλέξει την έκδοση ΠΝΠ, δοκιμάζοντας όμως τις σχέσεις της με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Απο την άλλη πλευρά, οΟι τράπεζες- δεδομένου ότι "γράφουν" σημαντικές επισφάλειες, καθώς τα κόκκινα δάνεια συνολικά προσεγγίζουν τα 70 δις ευρώ- πιέζουν την τρόϊκα να πιέσει με τη σειρά της την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί λύση. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση σχεδιάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση, προκειμένου να υποβαθμίσει το θέμα των πλειστηριασμών εν γένει, αφού, ως γνωστόν, έχουν παγώσει από το 2009.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki