Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τιμωρία σε ημιυπαίθριους , αυθαίρετα

Σοκ για τους ιδιοκτήτες που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και για τα αυθαίρετα καθώς το υπουργείο Οικινομικών ετοιμάζεται να τους φολολογήσει καθώς θα ενταχθούν στο σύστημα εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που «τακτοποιήθηκαν» την προηγούμενη διετία και δηλώθηκαν πέρυσι ή πρέπει φέτος να δηλωθούν στο Ε9 μέχρι τον Ιούνιο.

Ημιυπαίθριοι, αποθήκες, υπόγεια και πάρκινγκ που έχουν νομιμοποιηθεί, καθώς και χιλιάδες μικρές αυθαιρεσίες ή ολόκληρα αυθαίρετα που δηλώθηκαν θα πληρώσουν φέτος τον φόρο. Για παράδειγμα: ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τ.μ. στο Περιστέρι με αντικειμενική αξία 100.000 ευρώ και ηλικίας 12 ετών πλήρωσε τα δύο προηγούμενα χρόνια 575 ευρώ (100Χ5Χ1,15=575). Μία μείωση 10% στον συντελεστή του θα ελαφρύνει και τον φόρο κατά 57 ευρώ. Αν, ωστόσο, έχει τακτοποιήσει έναν ημιυπαίθριο 30 τ.μ. και φέτος τον δηλώσει, τότε ο φόρος φθάνει στα 747 ευρώ και μετά από την έκπτωση 10%, στα 672 ευρώ, δηλαδή 97 ευρώ περισσότερα από πέρυσι.

Πολλοί μεγαλύτεροι θα είναι οι φόροι σε περιπτώσεις εκτεταμένης νομιμοποίησης χώρων. Επειδή θα ενταχθούν στο σύστημα και ακίνητα που βρίσκονται εκτός σχεδίου. Στα ακίνητα αυτά το ΕΕΤΗΔΕ επιβάλλεται με τον χαμηλότερο συντελεστή, που είναι 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Τα ηλεκτροδοτούμενα αυτά ακίνητα που είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού θα πάνε στον μέσο όρο των δήμων που ανήκουν ή σε όμορους δήμους, κάτι που σημαίνει περισσότερους φόρους για τους ιδιοκτήτες, αφού πιθανότατα ο συντελεστής να ανέβει στο 5. Οσο για εξοχικά που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές αλλά είναι εκτός σχεδίου, π.χ. στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ο συντελεστής μπορεί να ξεπεράσει το

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki