Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τριακόσια αραχνιασμένα ακίνητα

Στα 300 (μαζί με τα καταπατημένα, υπό κατάληψη και αμφισβητούμενα) φτάνουν τα «αδρανή» - κενά ακίνητα των Ταμείων:

Τουλάχιστον 80 ακίνητα σε διάφορες περιοχές της χώρας έχει κενά το ΙΚΑ που αυτή την περίοδο επιδιώκει να κρατήσει «ανοικτό» το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη. Το ΙΚΑ που είναι ο μεγαλύτερος ενοικιαστής ακινήτων (νοικιάζει 549 ακίνητα) διαθέτει οικόπεδα – φιλέτα στην Αττική (33.600 τ.μ στην Κηφισιά, 46.177 τ.μ στη Ν. Ερυθραία, κ.ά.) και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, έκταση 121.849,89 τ.μ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης που έχει παραχωρηθεί στο Μετρό για εργοταξιακή χρήση, 33.365 τ.μ στην Καβάλα, 13.648 τ.τ στην Κοζάνη. Αναξιοποίητα κτίρια έχει, ωστόσο, στην Αθήνα όπως στην οδό Βουλής 6 (1.833 τ.μ), στην Πανεπιστημίου 46, στη Μενάνδρου, στη Μεσογείων 453 στην Αγ. Παρασκευή (1073,20 τ.μ) κ.ά. Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει δρομολογήσει την αξιοποίηση του οκταόροφου κτιρίου στην οδό Πειραιώς 64 που μελλοντικά θα στεγάσει τις διασκορπισμένες σε τουλάχιστον 12 κτίρια υπηρεσίες του... Το ΕΤΑΑ έχει 32 ακίνητα αδρανή. Ανάμεσά τους το κλειστό, πλέον ξενοδοχείο Εσπέρια στην οδό Σταδίου στην Αθήνα (ανήκει στον τομέα ασφάλισης νομικών), πολλά άδεια καταστήματα δάσος 51.600 τ.μ στον Ωρωπό, οικόπεδα στην Πεντέλη, στη Ραφήνα κ.ά. Στα 16 φτάνουν τα κενά ακίνητα του ΝΑΤ και των επιμέρους τομέων ασφάλισης. Καταστήματα, 1 κινηματογράφος στην οδό Σταδίου (το πρώην ΑΣΤΟΡ), πολυόροφα κτίσματα στην Αθήνα και ένα από αυτά, στην οδό Πατησίων 61, υπό κατάληψη.

Το Ενιαία Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εργαζομένων (πρώην ΕΤΕΑΜ του ΙΚΑ) έχει παραχωρήσει στο ΙΚΑ πολυόροφα κτήρια και γραφεία και έχει ακόμη 16 κενές ιδιοκτησίες, πολυόροφα κτήρια στην Διδότου, στη Μενάνδρου, στην Καβάλα, διατηρητέο στην Στερά Ελλάδα και μικρά κυρίως οικόπεδα. Το ΤΕΑΙΤ έχει 14 αδρανή ακίνητα. Ανάμεσά τους πολυόροφο κτήριο 10.246,20 τ.μ στη Σωκράτους, πάρκινγκ στη Λένορμαν και ορόφους σε διάφορα κτήρια. Ο ΟΑΕΕ, ιδιοκτήτης πολλών κτηρίων και καταστημάτων (διαθέτει γνωστά ξενοδοχεία στη Μύκονο και στη Θεσσαλονίκη τα οποία νοικάζει σε τρίτους) έχει 13 ακίνητα κενά. Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων έχει 11 κενά ακίνητα, κυρίως καταστήματα στην Αθήνα και 2 διατηρητέα στο κέντρο της πρωτεύουσα που είναι υπό ανακαίνιση. Το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει την κατοχή του συνολικά 6 ανεκμετάλλευτα ακίνητα, οικόπεδα και πρώην παιδικές κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα της Αττικής και στη Β. Ελλάδα. Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα» στη Θεσσαλονίκη, έχει 7 κενά καταστήματα, γραφεία και αποθήκες στην οδό Σταδίου. Πρόσφατα ενοποίησε όλες τις υπηρεσίες του σε ιδιόκτητο κτήριο στην οδό Φιλελλήνων που παρέμενε κενό.

Το ΤΕΑΠΑΣΑ έχει 7κενές ιδιοκτησίες και ανάμεσά τους 2 ανεκμετάλλευτα οικόπεδα 37.000 τ.μ στα Μελίσσια Μικροϊδιοκτήτης, σε σύγκριση με άλλα ταμεία, είναι το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Εχει συνολικά 13 κενά ακίνητα στην Αθήνα (στην Πεύκη 945 τ.μ και στη Θεσσαλονίκη 939 τ.μ). Ακολουθούν το ΤΑΠΙΤ με 3 κενά (κατάστημα στον Πειραιά, 61 στρέμματα εκτός σχεδίου στα Βίλλια και στη Θεσσαλονίκη), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, με μικρή ακίνητη περιουσίας και ένα κενό κτήριο στην Αθήνα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki