Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ερχεται τσουνάμι κλειστων ακινήτων

"Δώρο"για τους μεγαλοϊδιοκτήτες χαριστική βολή για περισσότερους απο 1.200.000 μικροϊδιοκτήτες. Στην περίπτωση μάλιστα που πρόκειται για μισθωτούς ή συνταξιούχους που νοικιάζουν ένα σπίτι ή κάποιο άλλο ακίνητο για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους τότε με μαθηματική ακρίβεια το ακίνητο μετατρέπεται σε δυσβάστακτο οικονομικό βάρος. Εκεί οδηγούν τα μέτρα για την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας πληροφοριακών Συστημάτων περίπου 1.450.000 φορολογούμενοι δηλώνουν ότι εισπράττουν κάθε χρόνο από ενοίκια κατά μέσο όρο 5.775 ευρώ. Στην περίπτωση που κάποιος δηλώνει ως αποκλειστικό έσοδο τα παραπάνω ενοίκια τότε θα επιβαρυνθεί με μόλις 77,5 ευρώ αφού για τα πρώτο 5.000 ευρώ είναι αφορολόγητο. Με την εφαρμογή όμως συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ τότε το κράτος θα εισπράξει φόρο 577,5 ευρώ.

Αναλυτές της αγοράς ακινήτων τόνιζαν χθές , ότι με την επιβολή της νέας νομοθεσίας θα προκληθεί ένα πρωτοφανές κύμα πωλήσεων αλλά και "κλειστών διαμερισμάτων" αφού στην πραγματικότητα , το συνολικό φορολογικό κόστος του ιδιοκτήτη σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το έσοδο που έχει απο το ακίνητο!!!

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki