Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα πάθη της ελληνικής Ριβιέρας

Μπορεί στο Ελληνικό να προχωράει ο διαγωνισμός (αν και εκκρεμεί σωρεία διοικητικών αποφάσεων προκειμένου να περάσει στη δεύτερη φάση), αλλά στο Φάληρο και στην Ανάβυσσο, οι εγκαταστάσεις ρημάζουν. Το σχέδιο για δημιουργία εκθεσιακού κέντρου στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο ναυαγεί, ενώ δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την τύχη των διπλανών ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Θετικά στο σχεδιασμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων επιδρά η δημιουργία της Νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και μεγάλου πάρκου 170.000 τ.μ., με κεφάλαια περί τα 600 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, στην ίδια περιοχή. Μόνο από τη συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται πως η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή θα ενισχυθεί κατά περίπου ένα δισ. ευρώ.

Στο διαγωνισμό για το Ελληνικό μπορεί να υπήρξαν αντιδράσεις για την αποχώρηση του αμερικανού μεγιστάνα Ντ. Τραμπ, αλλά φαίνεται πως παραμένουν στο παιχνίδι το Κατάρ (μέσω Qatari Diar), η ισραηλινή Elbit και η βρετανική London Regional Properties. Η έκταση περιλαμβάνει και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, με ειδική πρόβλεψη για την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Βουλή.

Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, το ράλι της μετοχής συνδέθηκε με τις δηλώσεις στελεχών της Εθνικής Τράπεζας (που ελέγχει το 86% των μετοχών) περί σημαντικού ενδιαφέροντος κατά τη διαδικασία πώλησης. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από Αραβικούς, αμερικανικούς και άλλους ισχυρούς ομίλους. Κάποιοι συνδέουν το ενδιαφέρον με αντίστοιχο σχέδιο που προωθεί η Εκκλησία της Ελλάδος σε κοντινό ακίνητο το οποίο επίσης έχει προσελκύσει σοβαρό ενδιαφέρον. Πρόσφατα η εταιρεία διαχείρισης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος επικράτησε στο διαγωνισμό εκμίσθωσης για 40 χρόνιας της παρακείμενης μαρίνα Βουλιαγμένης. Σημειώστε πως παρά τη χαμηλή χρηματιστηριακή αξία της Αστήρ Παλλάς, στελέχη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων έχουν υποστηρίξει κατά το παρελθόν πως η αξία της γης προσεγγίζει το ένα δισ. ευρώ. Ποσοστό περί το 35% της γης στον αυχένα της Βουλιαγμένης, επί της οποίας είναι χτισμένο το συγκρότημα του Αστέρα, ανήκει στο δημόσιο.

Στις Αλυκές Αναβύσσου εξαιτίας των πολυετών καθυστερήσεων στην αξιοποίηση του ακινήτου, τμήματα έχουν επιστρέψει στους πρώην ιδιοκτήτες (νόμος προβλέπει πως απαλλοτριωθείσες εκτάσεις επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες αν μετά από 30 χρόνια δεν αξιοποιηθούν για το σκοπό της απαλλοτρίωσης). Πρόκειται για έκταση 1.500 στρεμμάτων, από τα οποία τα 500 είναι χαρακτηρισμένα ως δημόσιο τουριστικό κτήμα, περί τα 500 είναι παραλία, ενώ τα υπόλοιπα 450 στρέμματα προήλθαν από την απαλλοτρίωση δεκάδων μεμονωμένων οικοπέδων που ανήκαν σε ιδιώτες την περίοδο της Χούντας. Αυτά ακριβώς καταφέρνουν να αποσπάσουν με προσφυγές οι πρώην ιδιοκτήτες. Από τη δεκαετία του 1980 κυκλοφορούσαν σχέδια για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος, θεματικού πάρκου, κλπ, στην περιοχή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki