Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το ρωσικό παραμύθι

Μετά το "παραμύθι" για τους ηλικιωμένους ευρωπαίους που θα αγόραζαν με το ...κιλό σπίτια στην Κρήτη, στην Μεσσηνία και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ήλιο και ζέστη τώρα , ορισμένοι σπεύδουν να κτίσουν ένα σύγχρονο "παραμύθι" προσαρμοσμένο φυσικά στις ανάγκες της εποχής. Πρόκειται για αυτό των Ρώσων οι οποίοι , εμφανίζονται ως οι σωτήρες της ελληνικής αγοράς εξοχικής κατοικίας περίπου με τον ίδιο τρόπο που δύο αιώνες νωρίτερα εμφανίστηκαν ως "απελευθερωτές" των ελλήνων απο το τουρκικό ζυγό. Τότε , με την συμφωνία του Κιουτσουκ Καϊναρτζί εξαφανίστηκαν , αφήνοντας τους επαναστατημένους έλληνες στην τύχη τους . Ελπίζουμε ότι σήμερα, οι έλληνες ιδιοκτήτες θα πάψουν να εμπιστεύονται αυτούς τους μύθους και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Ενδεικτικό θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι , σε διάφορες εκδηλώσεις που εμφανίζονται ως "γέφυρα" με την ρωσική αγορά συρρέουν έλληνες επαγγελματίες προσδοκώντας κάποια γνωριμία ή και -ακόμα καλύτερα- κάποια γνωριμία. Όμως παρά τις προσδοκίες και τις ελπίδες , τις περισσότερες φορές οι επαφές καταλήγουν στην ανταλλαγή ...επιχειρηματικών καρτών. Σημαντική είναι η ευθύνη και των ΜΜΕ ταοποία καλλιεργούν αυτό το μύθο αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το τελευταίο χρόνο οι αγορές που έχουν γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα κατα την διάρκεια του τελευταίου 12μηνου δεν ξεπερνούν τις πενήντα. Ενδεικτικό είναι άλλωστε και ρεπορταζ της Φωνής της Αμερικής σύμφωνα με το όποιο:

"...την ίδια ώρα που μερικοί Έλληνες ξεπουλούν, Ρώσοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα. O Δήμος Κασσάνδρας στην Χαλκιδική έχει ότι καλύτερο προσφέρει ο Ελληνικός τουρισμός, ήλιο, άμμο και υπέροχη θάλασσα. Λόγω της κρίσης, οι τιμές των ακινήτων εκεί έχουν πέσει κάπου 30% κι αυτό προσελκύει το ενδιαφέρον ξένων που ψάχνουν για ευκαιρίες.Ας δούμε όμως καλύτερα τι λέει γι αυτό ο Γιάννης Ρεβύθης, που είναι και ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας. Κατά την έκφρασή του: «Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια αύξηση της ζήτησης τουλάχιστον 200 τα εκατό από Ρώσους ενδιαφερόμενους αγοραστές και αυτό βέβαια στην πραγματικότητα το δείχνει και η προσέλκυση τουριστικών καταλυμάτων κατά 100 τα εκατό, από ότι μας πληροφορούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, από την Ρωσία». Ο κ. Ρεβύθης πρόσθεσε πως ενώ παραδοσιακά οι ξένοι αγοραστές ακινήτων έρχονταν στην Ελλάδα από την Δυτική Ευρώπη, τώρα που η κρίση απλώνεται στην Ευρωζώνη, το πιο μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα εκδηλώνεται από αγοραστές με ρούβλια..."

Η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι είναι σκληροί αγοραστές και ακόμα σκληρότεροι διαπραγματευτές. Ως σκληροί επιχειρηματίες και επενδυτές προτιμούν αγορές όπως της Μ. Βρεταννίας ή των ΗΠΑ που προσφέρουν ασφάλεια και σίγουρες αποδόσεις. Παράλληλα αναζητώντας το γκλάμουρ αγοράζουν σε διαθνή τουριστικά θέρετρα τα όποία εξασφαλίζουν αναγνωρισιμότητα και πρωτοσέλιδα στον διεθνή τύπο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki