Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα ακίνητα της παραφροσύνης

Τέσσερα μεγάλα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και ο μεγαλύτερος ενιαίος δομημένος χώρος γραφείων παραμένουν αναξιοποίητα την ώρα που το Δημόσιο καταβάλλει εκατομύρια για να στεγάσει τις υπηρεσίες του και τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τα αραχνιασμένα ακίνητα είναι:

1) La Mirage: Σύμφωνα με ανακοίνωση (24/10/11) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής θα γίνει μετατροπή του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «La Mirage», στην Ομόνοια, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου της Αεροπορίας, σε φοιτητική εστία.

2) Εσπέρια: To κλειστό ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Σταδίου και είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου των Νομικών.

3) Κάνιγγος 21: Κλειστό επίσης ξενοδοχείο που βρίσκεται στη Χαλκοκονδύλη και είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Υπαλλήλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

4) Αμπάσαντορ: Βρίσκεται στην οδό Σωκράτους, λειτουργούσε για 30 χρόνια περίπου ('50-'80) ως ξενοδοχείο και για περίπου 20 χρόνια φιλοξένησε το Παλιό Εφετείο (ως το 2000). Εγινε για ένα διάστημα γκέτο αλλοδαπών. Τώρα χρησιμοποιείται ενίοτε το προαύλιό του ως πάρκινγκ. Ιδιοκτησίας Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα.

5)Το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς (απέναντι από την πλατεία Κουμουνδούρου) είναι ένα μεγαθήριο των οκτώ ορόφων και των δύο υπογείων, στα 15.000 τ.μ. του οποίου στεγάζονταν τα περιφερειακά ιατρεία του Ταμείου. Κτυπήθηκε από τον σεισμό του 1999. Οι υπηρεσίες υγείας του Ταμείου κατέφυγαν σε ακατάλληλο κτίριο στην πλατεία Θεάτρου, προκαλώντας οικονομική αιμορραγία στο Ταμείο (υπολογίζεται ότι τα ενοίκια που καταβάλλονται ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ τον χρόνο, για πολύ μικρότερους χώρους). Το κονδύλι για την ανακαίνιση (ύψους 25 εκατ. ευρώ) έχει εξασφαλισθεί και αναμένεται ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο εργολάβο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki