Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Πόλεμος" για το Χαράτσι

Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» για τα ακίνητα εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Πάντως όλο και περισσότεροι δήμοι σε όλη τη χώρα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν τους πολίτες που καλούνται να αντιμετωπίσουν το χαράτσι για το τέλος των ακινήτων. Οι δήμαρχοι εκτιμούν ότι αν δεν ακυρωθεί το χαράτσι αυτό, η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική.

Στη Θεσσαλονίκη δεκάδες πολίτες (Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, Πρωτοβουλία Σωματείων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Πρωτοβουλίες Κατοίκων από διάφορες συνοικίες, Αγανακτισμένοι κ.ά.) πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητούσε το θέμα. Ανοιξαν πανό, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και αποδοκίμασαν το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, όταν δεν υιοθέτησε πλήρως τα αιτήματά τους. Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι είναι απαράδεκτο ένα τελείως διαλυμένο κράτος, που δεν έχει εισπρακτικό μηχανισμό, να επιβάλλει το χαράτσι και να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν έχουν να το πληρώσουν. Δήλωσε βέβαιος ότι το χαράτσι θα καταπέσει στις 2 Δεκεμβρίου που εκδικάζεται η προσφυγή εναντίον του, εκτός κι αν «υπάρχει διάβρωση παντού», όπως είπε.

Εξώδικα στη ΔΕΗ, προκειμένου να μη γίνεται διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους πολίτες δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, αποφάσισαν να στείλουν ομαδικά οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μάλιστα για το σκοπό αυτό η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου αποφάσισε την πρόσληψη δικηγόρου, ενώ ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι δεν στηρίζει ενέργειες που συνιστούν αυτοδικία.

Να μεριμνήσει άμεσα για την άρση των διαδικασιών εκείνων που επιβαρύνουν τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις με ένα επιπρόσθετο και άνευ λόγου οικονομικό και γραφειοκρατικό κόστος ζητά η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, Ευ.Βενιζέλο, σε επιστολή που του απέστειλε σχετικά με την επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) σε βιοτεχνικές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι βάσει του Ν. 4021/2011 προβλέπεται απαλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι , ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου υποσχέθηκε χθες ότι θα προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για να επιλυθούν προβλήματα που προκύπτουν από την καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) Κ. Ασκούνη και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Ν. Σαράντη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki