Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επιστολή στο δήμαρχο της Αθήνας

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

το ενδιαφέρον σας για την Αθήνα , και μάλιστα για την βιτρίνα της πρωτεύουσας είναι συγκινητικό. Το δίχως άλλο, είναι ανοίκειο και πρωτάκουστο σε μία χώρα που το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της είναι ο τουρισμός , οι σκηνίτες να κυριαρχούν στην κεντρική της πλατεία, δηλαδή την πλατεία Συντάγματος, μόλις 20 μέτρα από το ναό της Δημοκρατίας, το κτίριο του Κοινοβουλίου και άλλα τόσα από το ναό της φορολογίας , το υπουργείο Οικονομικών.

Καταλαβαίνω κύριε Δήμαρχε , την οργή και την αγανάκτηση σας , την ώρα που από το αυτοκίνητο σας βλέπατε αυτές τις εικόνες της υποβάθμισης . Και αναφέρομαι , στο αυτοκίνητο σας , γιατί από ότι ρώτησα καταστηματάρχες και εργαζόμενους γύρω από την πλατεία , τους τελευταίους μήνες δεν σας είδε κανείς να περιδιαβαίνετε την πόλη σας. Μιλώ επίσης για βόλτες στην πόλη από το αυτοκίνητο , γιατί προσπαθώ να βρω κάποιο άλλοθι για την επιλεκτική ευαισθησία που δείχνετε για αυτήν.

Σκέφτηκα λοιπόν, ότι ο άνθρωπος –σε αντίθεση με εμάς τους κοινούς θνητούς που ιδροκοπάμε και ταλαιπωρούμεθα στο Μετρό , στα λεωφορεία αλλά και στους δρόμους της πόλης, γεμάτοι άγχος για την επιβίωση- προφανώς δεν περπατά και δεν βλέπει, τους νέους ανθρώπους που μέρα μεσημέρι κτυπούν ενέσεις στη Κοραή. Αλήθεια , κύριε Καμίνη ξέρετε που είναι η Κοραή; Προφανώς θα ξέρετε. Στην στάση του ΜΕΤΡΟ , Πανεπιστήμιο.

Σκέφτηκα επίσης ότι επειδή είναι πεζόδρομος και επομένως δεν έχει πρόσβαση το ΙΧ σας , δεν έχετε δει , ότι εκεί, στο κενό μεταξύ των κτιρίων του Πανεπιστημίου και της Ακαδημίας, νέα παιδιά 20 και 25 χρονών- μπορεί και μικρότερα- βρίσκουν καθημερινά τη δόση της ηρωίνης και κάνουν επιτόπου ενέσεις.

Είμαι σίγουρος , ότι και οι συνεργάτες σας δεν σας έχουν πει απολύτως τίποτε, για το τι γίνεται σε αυτό το σημείο της πόλης. Επίσης είμαι σίγουρος ότι και οι δημοσιογράφοι από τον δημοτικό σταθμό της , οι οποίοι θα έπρεπε να κτενίζουν καθημερινά κάθε γωνιά της Αθήνας, δεν σας έχουν πει τίποτε. Εύλογο λοιπόν είναι και εσείς να μη ξέρετε τίποτε. Είμαι σίγουρος ότι δεν σας έχουν πει για την πλατεία Κλαυθμώνος , όπου γίνεται και εκεί παζάρι. Φυσικά, δεν σας έχουν πει για την Ευρυπίδου ή την Σοφοκλέους , αν και φυσιολογικά εσείς ως ευαίσθητος άνθρωπος θα πρέπει να διαβάζετε εφημερίδες. Αλλά και αυτές έχουν πάψει πια να ασχολούνται με το θέμα , προφανώς πιστεύοντας ότι βγάζοντας στον «αέρα» την πραγματική εικόνα της πόλης θα δυσφημίσουν και θα φρενάρουν τον τουρισμό. Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι πεισμένος στο μυαλό σας θα έχετε μία ειδυλλιακή εικόνα για την πόλη. Ειδικά τώρα που λύσατε το πρόβλημα των σκηνιτών του Συντάγματος . Φυσικά, δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην Καποδιστρίου ούτε στην Γ΄Σεπτεμβρίου- αν και εκεί έχει πρόσβαση το ΙΧ .

Κύριε Δήμαρχε, η πόλη πεθαίνει από ναρκωτικά και εγκληματικότητα. Νέα παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι παιδιά δικά μας , του συγγενή μας , του φίλου μας , του γείτονα μας αργοπεθαίνουν. Ζητιανεύουν, εκδίδονται, κλέβουν προκειμένου να αποκτήσουν τη δόση τους. Και όλα αυτά γίνονται στη Πανεπιστημίου, στην Σταδίου, στα Χαυτεία , στο Πολυτεχνείο και σε όλη την βιτρίνα της πόλης για την οποία τόσο πολύ ενδιαφέρεστε. Και μη πείτε για την έλλειψη αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας ή για το πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί τότε θα με αναγκάσετε να αισθανθώ ότι με κοροϊδεύετε.

Ξέρετε κύριε δήμαρχε τι θα γίνονταν αν εσείς ο ίδιος κατεβαίνατε από το ΙΧ και παίρνατε μία καρέκλα και καθόσαστε εκεί στο πεζόδρομο μεταξύ της Ακαδημίας και του Πανεπιστημίου; Και αν το ίδιο έκαναν , οι αντιδήμαρχοι σας σε άλλα σημεία της πόλης; Ξέρετε κύριε Καμίνη τι θα γίνονταν ,αν στα στέκια στου θανάτου διοργανώνατε καθημερινά εκδηλώσεις όπως εκθέσεις βιβλίου, θεατρικές παραστάσεις, μικρές συναυλίες , εκθέσεις ζωγραφικής προσκαλώντας τους αθηναίους να βρεθούν εκεί για να σώσουν την πόλη τους και τα παιδιά τους από το θάνατο;

Θέλετε να σας πω ; Θα έφευγαν οι έμποροι ναρκωτικών κύριε Καμίνη, χωρίς καν την συνδρομή του εισαγγελέα , των ΜΑΤ και της δημοτικής αστυνομίας. Τι είπατε ; Ότι κάτι τέτοια κοστίζουν; Μα τι λέτε κύριε Καμίνη αν αυτά κοστίζουν τότε πόσο κοστολογείτε τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται καθημερινά στην πόλη που διαχειρίζεστε; Εκτός και αν αυτά τα παιδιά τα χαρακτηρίζετε ως «αναλώσιμα».

Τι είπατε; Δεν θα έλθει κανείς; Τότε πηγαίνετε εσείς , οι αντιδήμαρχοι και το δημοτικό σας συμβούλιο και γίνετε εσείς σκηνίτες. Να είστε σίγουρος ότι σε λίγες ώρες θα σας ακολουθήσουν και άλλοι . Πολλοί, μα πάρα πολλοί.

Επειδή κύριε Καμίνη δεν θέλω να πιστέψω ότι έχετε επιλεκτική ευαισθησία, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κατεβείτε από το ΙΧ σας και να περπατήσετε στους δρόμους που η Αθήνα τρώει τα παιδιά της. Εκεί, που η Αθήνα έχει μετατραπεί σε ένα ανεξέλεγκτο παζάρι ναρκωτικών. Και αυτό κύριε Δήμαρχε θα πρέπει να το κάνετε καθημερινά.

Αν δεν το κάνετε τότε δεν θα είστε δήμαρχος της Αθήνας αλλά δήμαρχος της πλατείας Συντάγματος.

Εμείς- και άλλοι συμπολίτες- σας περιμένουμε

Με τιμή

Η συντακτική ομάδα

 

ΥΓ 1: Το realestatenews.gr, είναι εφημερίδα για τα ακίνητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σιωπά σε ότι συμβάλλει στην υποβάθμιση της πόλης και στον χαμό της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρέπειας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki