Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νέα Υόρκη Vs Αθήνα

Θα μπορούσε ένας αθηναίος να ζήσει στην Νέα Υόρκη; Η απάντηση είναι όχι και ιδού ο λόγος (σ.σ. δεν έχει ληφθεί υπόψη το επίπεδο των αμοιβών εργασίας):

• Νέα Υόρκη

H Νέα Υόρκη είναι το πιο ακριβό μέρος για να ζήσει κάποιος στις ΗΠΑ, και το όγδοο πιο ακριβό μέρος στον κόσμο. Απαιτείται ένα εισόδημα εξαψήφιο για να έχει κάποιος ένα μέσο επίπεδο διαβίωσης . Ακόμα και με τα δεδομένα των ΗΠΑ , οι διαφορές στο κόστος ζωής είναι τεράστιες. Σύμφωνα με το New York Daily News , το επίπεδο διαβίωσης στη Νέα Υόρκη που εξασφαλίζει ένα ετήσιο εισόδημα $ 123.000 μπορεί να εξασφαλιστεί με $ 50.000 στο Χιούστον του Τέξας,. Το μέσο μηνιαίο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα στην πόλη είναι 2.800 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι για να αντέξει κάποιος οικονομικά αυτό το ενοίκιο θα πρέπει να έχει εισόδημα $ 112.000 το ξεπερνούν τα $ 2.000 το μήνα, σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με άλλα μέρη των ΗΠΑ. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης ένα φλιτζάνι καφές κοστίζει σχεδόν $ 4.50.

• Αθήνα

Στην Αθήνα το μέσο ενοίκιο για ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια κινείται στα επίπεδα των 800 ευρώ (αφορά κατοικία σε μία μέση περιοχή του Λεκανοπεδίου). Φυσικά , δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί που υπάρχουν στις ΗΠΑ σύμφωνα με τους οποίους συσχετίζονται οι τιμές των ενοικιων με το ετήσιο εισόδημα . Σίγουρα , το κόστος διαβίωσης για μία οικογένεια με δύο παιδιά που πηγαίνουν σε δημοσια σχολεία είναι σημαντικά μικρότερο καθώς εκτιμάται ότι κινείται στα σε επίπεδα άνω 1300 ευρώ το μήνα. Όσο αφορά στον καφέ η μέση τιμή υπολογίζεται στα επίπεδα των 2,5 ευρώ. Το σίγουρο είναι ότι το κόστος ζωής στην Αθήνα είναι πολύ μεγαλύτερο από μία μεσαία πληθυσμιακά πόλη της περιφέρειας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki