Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αγορά Ακινήτων: 2 εκατ. εγκλωβισμένοι

Αυτή την στιγμή , τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν οδηγούν απλώς σε υπερφορολόγηση των ακινήτων αλλά σε αλλαγή του «χάρτη» της αγοράς. Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη καθώς υπερβαίνουν το 80%. Σε όρους ιδιοκτησίας μάλιστα , η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας στην Ευρώπη καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία του περιουσιολογίου το 90% των ελλήνων ηλικίας άνω των 25 ετών έχει τουλάχιστον ένα ακίνητο. Στην πραγματικότητα λοιπόν, όλα αυτά , οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια όχι απλώς σε φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αλλά σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος με την σειρά της σε ανακατανομή της ακίνητης περιουσίας.

Ήδη , σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια εγκλωβισμένοι στην αγορά ακινήτων οι οποίοι είτε βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους είτε αδυνατούν να πουλήσουν τα ακίνητα τους ώστε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Τι γίνεται λοιπόν όταν από την μία πλευρά μειώνεις το διαθέσιμο εισόδημα και από την άλλη καθημερινά προσθέτεις και άλλους στην λίστα με εκείνους που βρίσκονται σε αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους;

Πολύ απλά είτε αρπάζει το δημόσιο τα ακίνητα είτε ανοίγει την κερκόπορτα για εκείνους που έχουν ρευστό να αποκτήσουν ακίνητα που έχουν αποκτηθεί με αίμα και ιδρώτα για ένα κομμάτι ψωμί. Μόνο τυχαία , δεν μπορεί να θεωρηθεί η φράση επιχειρηματία με έδρα νησί του Αιγαίου που έχει έντονη εφοπλιστική παρουσία : «τώρα έχουν εμφανιστεί οι εφοπλιστές που ζητούν να βρουν για να αγοράσουν γη ανθρώπων που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και σε τιμές 60% χαμηλότερες από εκείνες του 2007. Αργά ή γρήγορα το νησί θα περάσει στα χέρια τους.». Σύντομα εκτός από τους εφοπλιστές θα αρχίσουν να εμφανίζονται και διάφοροι «επενδυτές» του εξωτερικού με σχέδια για μεγαλόπνοες επενδύσεις οι οποίες δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά σχέδια για μεταπώληση με κέρδη ρεκόρ.

Φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να αναζητήσει ποιοι είναι και από πού προέρχονται αφού σε ένα εξαθλιωμένο και απελπισμένο λαό αυτό που μετρά είναι η επιβίωση και τίποτε παραπάνω. Και για τους δύσπιστους το γκέτο της Αθήνας είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα για το πώς «χάνονται» περιουσίες με την μέθοδο της απαξίωσης. Και αλήθεια, έχει ενδιαφερθεί κανείς για το ποιος έχει αγοράσει και από πού προέρχονται τα χρήματα; Θέλετε την απάντηση; Κανείς!!! Εμείς εδώ , στο realestatenews.gr πολύ φοβούμαστε ότι το παράδειγμα θα επαναληφτεί σε ολόκληρη την Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki