Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

«Ιερό» real estate

«Ιερό» real estate. Οπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το έτος 2010, τα έσοδα από την εκμίσθωση 17 ακινήτων φθάνουν τα 529.836 ευρώ, δηλαδή αντιστοιχούν περίπου στο 1/6 των συνολικών εσόδων. Πιο προσοδοφόρο ακίνητο είναι το ακίνητο που στεγάζει ξενοδοχείο στην οδό Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι, το ετήσιο μίσθωμα του οποίου είναι 300.000 ευρώ. Στο ταμείο της Αρχιεπισκοπής μπαίνουν ακόμη τα ποσά των 160.000 και 13.320 ευρώ αντιστοίχων από την ενοικίαση ακόμη δύο ακινήτων στο Κολωνάκι.

Σημαντική πηγή εσόδων αποτελούν, εξάλλου, τα δέκα παρεκκλήσια της Αρχιεπισκοπής. Οι εισπράξεις από αυτά, όπως φαίνεται από τον προϋπολογισμό, υπολογίζονται σε 400.000 ευρώ. Συνολικά τα έσοδα της Αρχιεπισκοπής υπολογίζονται σε 3.457.251 ευρώ και τα έξοδα σε 3.454.220 ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 1/3 και συγκεκριμένα 1.264.000 ευρώ καταβάλλονται για φιλανθρωπικό έργο. Απαραίτητη, , προϋπόθεση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι να απελευθερωθεί σημαντικό μέρος αυτής που είτε αδρανεί ή βρίσκεται σε «αιχμαλωσία», όπως έχει πει κατά το παρελθόν ο αρχιεπίσκοπος. «Τόσο η Πολιτεία όσο και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να μη δημιουργούν εμπόδια στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας», σημειώνουν εκκλησιαστικοί παράγοντας και αφήνουν να εννοηθεί πως σε αντίθετη περίπτωση η Εκκλησία θα πρέπει να εξετάσει τρόπους αντίδρασης.

Πληροφορίες φέρουν να έχει κολλήσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος-παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις-η υπόθεση του οικοπέδου τη Λεωφόρου Αλεξάνδρας , ενώ ανάλογη είναι και η εξέλιξη στην Βουλιαγμένη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki