Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προσοχή στους μεσίες

Το realestatenews.gr εδώ και ένα χρόνο είχε διατυπώσει την άποψη ότι η καθήλωση της αγοράς, η ισοπέδωση της ιδιοκτησίας και τα φορολογικά πογκρόμ κατά των ιδιοκτητών και η απαξίωση της οικοδομής τους μοναδικούς που εξυπηρετούν είναι είτε εκείνους που πλουτίζουν από το αδιέξοδο των άλλων είτε των μεγάλων που διαθέτουν ρευστότητα και τεχνογνωσία για να εκμεταλλευτούν την αδυναμία. Είχαμε μάλιστα τονίσει ότι η ιδιοκτησία στην Ελλάδα αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας του έλληνα και κάθε "κτύπημα" σε αυτή ουσιαστικά αλλοιώνει την δομή και το τρόπο οργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν χαρακτηρίσει τις επισημάνσεις αυτές ως ακραίες και υπερβολικές. Κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για αντιπολιτευτικό μένος. Υπήρχαν και άλλοι που θεώρησαν ότι οι απόψεις αυτές απλώς χάιδευαν τα αυτιά του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε. Δυστυχώς δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να επιβεβαιωθούν εκείνα για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει. Την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας τα ακίνητα τους ξενοίκιαστα για μήνες ή για χρόνια . Τη στιγμή που οικοδομικές και μεσιτικές επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά και "παγώνουν" τη δραστηριότητα τους. Εμφανίζονται οι σεΐχηδες με τα πετροδολαρα περίπου ως μεσσίες . Σίγουρα κανείς δεν λέει όχι στις επενδύσεις και στα πολλαπλασιαστικά οφέλη τους. Αλλά έχετε σκεφτεί αυτοί που θα δώσουν τις δουλειές; Θα ήταν αφέλεια να πιστέψει κανείς ότι θα επωφεληθεί έστω και ένα ευρώ ο μικροκατασκευαστής ή ο μικρομεσίτης. Οι δουλειές θα πάνε σε άλλους . Στους μεγάλους. Σε αυτούς που έχουν την οικονομική ευρωστία να ανταπεξέλθουν. Στην καλύτεροι περίπτωση μάλιστα αυτοί οι μεγάλοι να αναζητήσουν υπαλλήλους μεταξύ των πρώην -πλέον-μικροκατασκευαστών και μεσιτών. Και για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: σύντομα θα δούμε πολλά που όλα θα έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την συμπίεση του έλληνα μικρομεσαίου επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων. Υπάρχει σχέδιο θα πούνε οι υποστηρικτές της θεωρίας της συνωμοσίας. Λάθος , θα απαντήσουμε εμείς. Το μοναδικό σχέδιο είναι ότι οι μεθοδεύσεις αυτές βολεύουν τους ενδιάμεσους που βρίσκονται πίσω από κάθε δουλειά και οι οποίοι δεν έχουν ένα μικρό γραφείο στο Βύρωνα ή στην Καλαμαριά. Απ΄εκεί και πέρα , η αγορά βοά για το ποιοί βρίσκονται πίσω από αυτές τις δουλειές. Δεν πρόκειται να μεταφέρουμε φήμες. Το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι αργά ή γρήγορα όλα θα αποκαλυφτούν και τότε... Πάμε τώρα και στο άλλο. Είχαμε μιλήσει ότι η πολιτική αυτή ευνοεί εκείνους που πλουτίζουν από την δυστυχία ή την αδυναμία του διπλανού του. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την δραστηριότητα του κυκλώματος με τους πλειστηριασμούς είναι ψήγμα μπροστά σε όσα παίζονται σήμερα στην αγορά.

Τι έκαναν ;

1 Ιδιοποιούνταν με πλαστά έγγραφα ακίνητα μεγάλης αξίας που ανήκαν σε ιδιώτες ή το Δημόσιο, για τα οποία δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες τους για πολλά χρόνια. Συνήθως έβρισκαν ακίνητα που ανήκαν σε άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα που έλειπαν στο εξωτερικό και τα αποκτούσαν με πλαστά έγγραφα χρησικτησίας. Παράλληλα έβαζαν περιφράξεις σε οικόπεδα που τα κατοχύρωναν με πλαστά έγγραφα ή τα χαρακτήριζαν ως έδρες των εταιρειών τους.

2 Όταν έβγαιναν ακίνητα σε πλειστηριασμό για χρέη σε τράπεζες, εμφανίζονταν ως πρώτοι δικαιούχοι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, προβάλλοντας το αιτιολογικό ότι οι κάτοχοι των ακινήτων χρωστούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος. Εμφάνιζαν τα σχετικά έγγραφα που είχαν συντάξει από κοινού με τους ιδιοκτήτες και έτσι έπαιρναν το ακίνητο ή το μεταβίβαζαν στη συνέχεια στον ιδιοκτήτη του κερδίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

3 Εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια από μαϊμού εταιρείες.

4 Ιδιοποιούνταν δάνεια από τράπεζες σε εταιρείες-φαντάσματα που είχαν δημιουργήσει γι’ αυτόν τον σκοπό.

Και για ένα πράγμα να είστε σίγουροι : υπάρχουν και άλλοι. Τοκογλύφοι, εκβιαστές αλλά και μαφιόζικες εταιρίες που έχουν βάλει το μάτι την μικροίδιοκτησία. Και όσο περνά ο καιρός χωρίς να αλλάζει η πολιτική για την ακίνητη περιουσία θα εμφανίζονται ακόμα περισσότεροι, αφού αυτός ο τόπος έχει μία ανάλογη προϊστορία. Μιλάμε για όλες τις περιουσίες που ιδιοποιήθηκαν οι μαυραγορίτες της κατοχής από τις οποίες ελάχιστες επιστράφηκαν στους παλιούς ιδιοκτήτες στα πλαίσια του νόμου που είχε ψηφιστεί αμέσως μετά την απελευθέρωση...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki