Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επαγγελματικα Vs Κατοικία

Οι επενδύσεις σε επαγγελματικά ακίνητα είναι "μακρυνές" για τους περισσότερους μικρούς και μεσαίους επενδυτές . Μήπως όμως αυτό δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό; Τα εμπορικά ακίνητα είναι ακίνητα που χρησιμοποιούνται (ιδιοχρησιμοποιουνται ή μισθώνονται) για να παρέχουν ένα χώρο εργασίας .Τα εμπορικά ακίνητα, περιλαμβάνουν κτίρια γραφείων , εμπορικά κέντρα ,αίθουσες κινηματογράφων , εστιατόρια και καταστήματα ( τόσο στον εμπορικό και βιομηχανικό κλάδο). Τα ακίνητα πωλούνται από την αρχική φάση κατασκευής αλλά εξίσου συνηθισμένη είναι και η πώληση με το μισθωτήριο συμβόλαιο αφού αυτό παρέχει το πλεονέκτημα για τον αγοραστή ενός εισοδήματος γεγονός που επηρεάζει και την τιμή.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των εμπορικών ακινήτων είναι οι υψηλές μίσθωσης που φθάνουν σε επίπεδα ρεκορ σε περιπτώσεις αγοών που είναι καορεσμένες και υψηλής προβολής πχ καταστήματα στην Ερμου. Σε περιοχές αυτές τα εμπορικά ακίνητα μπορεί να έχουν εντυπωσιακές αποδόσεις και τις σημαντικές μηνιαίες ταμειακές ροές. Οι τιμές μίσθωσης συνήθως υπολογίζεται ως τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο . Για παράδειγμα, στην Κηφισίας η τιμή ανά ττετραγωνικό μέτρο κινείται εελαφρώς χαμηλότερα απο το επίπεδο των 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ενα απο τα πλεονεκτήματα είναι επίσης η μεγαλύτερη διάρκεια της μίσθωσης σε σύγκριση με τις κατοικίες αν και ο πρόσφατος νόμος ανέτρεψε το καθεστώς της 12ετίας και αυτό δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη για σταθερότητα των ταμειακών ροών .

Τα μειονεκτήματα είναι ότι τα ακίνητα προσαρμόζονται στις ανάγκες της επιχείρησης που τα μισθώνει και αυτό μπορεί να σημαίνει επιπλέον κόστος στην περίπτωση που η δαπάνη αναληφθεί απο τον ιδιοκτήτη ή που χρειαστεί αποκατάσταση προκειμένου να εγκατασταθεί ένα νέος μισθωτής. Παράλληλα ένα απαγγελματικό ακίνητο απαιτεί περισσότερο χρόνο διαχείρισης σε σύγκριση με την κατοικία και αυτο μεταφράζεται σε χρήμα. Ένα επίσης στοιχείο είναι ότι τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης εξαρτάται απο το πως θα πάνε οι δουλειές του ενοικιαστή. Δηλαδή αν οι δουλειές δεν πανε καλά τότε και το συμβόλαιο μπορεί να σπάσει και ενοίκια να μη εισπράττονται . Σήμερα μάλιστα , που η κρίση έχει κτυπήσει ο κίνδυνος αυτός είναι κάτι παραπάνω απο πιθανός. Αυτό σημαίνει δικαστήρια, χρόνος και ψυχική ταλαιπωρία.

Επομένως οι άνθρωποι που είναι οι πλέον κατάλληλοι για επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα είναι εκείνοι που είτε έχουν γνώσεις για την οικονομία και το επιχειρείν είτε μπορούν να αγοράσουν την γνώση αυτή. αφού είναι απαραίτητητη για να μπορείτε να χειριστείτε το χρόνο και το κόστος που συνδέεται με μια επένδυση σε εμπορικά ακίνητα .Ένα άλλο είδος του επενδυτή, που θα επωφεληθεί είναι ένας επιχειρηματίας που αποκτά δικό του χώρο εργασίας και δεν χρειάζεται να πληρώνει νοίκια. Το ιδανικό ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή όπου η διαθεσιμότητα είναι είναι χαμηλή και ο διαθέσιμος χώρος για νέες ανταγωνιστικές επενδύσεις είναι περιορισμένος. Χαμηλή προσφορά και μεγάλη ζήτηση και τοποθεσία είναι το κλειδί που διαμορφώνουν υψηλές ενοικίασης.)

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki