Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Και όμως συμφέρει...

Οι τιμές των κατοικιών σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει να υπολείπονται του κόστους κατασκευής, με αποτέλεσμα να αποτελούν καλή περίπτωση τουλάχιστον για εκείνους που διαθέτουν τα απαιτούμενα μετρητά και που επιθυμούν να μείνουν στα σπίτια (κύρια ή εξοχική κατοικία) που θα αποκτήσουν και όχι να τα δουν ως επένδυση. Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, «οι τιμές των ακινήτων διαμορφώνονται ήδη σε λογικά επίπεδα, ιδιαίτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άλλωστε, ποτέ δεν υπήρξε υπέρμετρη αύξηση των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του ΟΟΣΑ». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ , προκύπτει ότι:

α) Η πτώση των τιμών των οικιστικών ακινήτων στην Ελλάδα τη διετία 2011-2012 ήταν πολύ μεγαλύτερη από το μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών.

β) Ο λόγος τιμών κατοικιών προς ενοίκια είναι πολύ χαμηλότερος στην Ελλάδα σε σχέση με το μέσο όρο των άλλων χωρών, δηλαδή οι τιμές στη χώρα μας είναι σχετικά φτηνές αν συγκριθούν με τα ενοίκια (ο δείκτης βέβαια επηρεάζεται και από το φορολογικό καθεστώς κάθε χώρας).

γ) Ο δείκτης τιμών των κατοικιών προς το εισόδημα κυμαίνεται περίπου στο μέσο όρο των άλλων χωρών, άρα -με τους άλλους παράγοντες να είναι σταθεροί- είναι το ίδιο δύσκολο για έναν Έλληνα και για έναν ξένο να αγοράσει κατοικία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki