Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Υπάρχουν ακόμα κερδισμένοι...

Μήπως είστε «κερδισμένος» από την αγορά που έχετε κάνει; Σήμερα, εκατομμύρια ιδιοκτήτες θεωρούν ότι οι περιουσίες τους έχει εξανεμιστεί από την κρίση. Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν λάθος γιατί από την επένδυση που έχουν κάνει εξακολουθεί να έχει …κέρδη. Σύμφωνα με στοιχεία από σχετικές μελέτες που έχει στην διάθεση του το realestatenews.gr , τουλάχιστον το 75% των ιδιοκτησιών κατοικιών στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι κερδοφόρες επενδύσεις. Πως το υπολόγισαν οι οικονομολόγοι; Συνυπολογίζοντας τις μέσες τιμές κατοικιών που ισχύουν σήμερα και τις αντίστοιχες που ίσχυσαν από το 1996. Ετσι , με την μέθοδο της δειγματοληψίας προέκυψε ότι :

-στις πολύ ακριβές περιοχές σημαντικά κέρδη έχουν αυτοί που αγόρασαν μέχρι και το 2008. Στις περιοχές αυτές οι ονομαστικές τιμές είναι υψηλότερες από 5-30% ανάλογα με το χρόνο κτήσης του ακινήτου. Ακόμα και εκείνοι που πραγματοποίησαν την αγορά μετά το 2009 έχουν συγκριτικά τις μικρότερες απώλειες σε σύγκριση με όλες τις άλλες κατηγορίες κατοικιών.

-στις μεσαίες περιοχές κέρδη εξακολουθούν να έχουν αυτοί που αγόρσαν πριν το 2006. Οι ονομαστικές τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλότερες σε σύγκριση με την περίοδο 1996-2005. Αλλά διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή. Στις «ώριμες» αγορές οι απώλειες είναι συγκριτικά μεγαλύτερες σε σύγκριση με τις περιοχές με μικρότερη οικοδόμηση , αφού το μέσο επίπεδο των τιμών δέχεται πιέσεις από την απότομη αύξηση της προσφοράς μεταχειρισμένων κατοικιών.

Αντίθετα, στις περιοχές που έχουν πληγεί από την ανεργία ή αναπτύχθηκαν στην διάρκεια της δεκαετίας του 2000 οι απώλειες είναι σημαντικά μεγαλύτερες αφού σε αυτές οι απώλειες των τιμών ξεπερνούν σωρευτικά το 20%. Φυσικά το ερώτημα είναι : μπορούν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που προκύπτουν από την ανάλυση των αριθμών; Μάλλον δύσκολα αφού η πώληση ενός ακινήτου , σήμερα , το πιο πιθανό είναι να κλειστεί σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που επικρατεί την δεδομένη στιγμή στην αγορά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki