Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επενδύσεις με διεθνή ορίζοντα

Θέλετε να επενδύσετε στην ανάκαμψη των διεθνών αγορών ακινήτων αλλά δεν μπορείτε λόγω …οικονομικών μεγεθων; Θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε αφού έχετε ένα σχετικά εύκολο και προσιτό τρόπο να το κάνετε . Να επενδύσετε σε κάποια διεθνή εταιρία επενδύσεων ακινήτων (REIT).

Στην πραγματικότητα, μια στροφή προς ένα χαρτοφυλάκιο διεθνών REIT μπορεί να είναι η πιο κατάλληλη κίνηση για επενδυτές  που προτιμούν την αγορά ακινήτων αλλά κινούνται σε αγορές με δυσοίωνο μακροοικονομικό αλλά και φορολογικό περιβάλλον . Και αυτό διότι η προσαρμογή ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου στις ευκαιρίες που προσφέρει το διεθνές real estate θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε πιθανές ευκαιρίες και να περιορίσει τους επενδυτικούς κινδύνους Ένα REIT είναι μια εταιρεία που αγοράζει, κατέχει και διαχειρίζεται ακίνητα. Το REIT είναι μοναδικό καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία που ισχύει στο εξωτερικό , παρέχεται η δυνατότητα να απολαμβάνει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς που επιτρέπει να αποφεύγεται η φορολογία των επιχειρήσεων , εφ 'όσον το 90% του εισοδήματος διανέμεται στους επενδυτές. Η παγκόσμια κτηματομεσιτική αγορά τίτλων έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς τόσο οι ανεπτυγμένες όσο και οι αναπτυσσόμενες χώρες κινούνται προς τη δημιουργία REIT. Πριν από το 1990, ωστόσο, μόνο οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Αυστραλία και το Λουξεμβούργο είχαν υιοθετήσει την ανάπτυξη των REIT. Το 2007, στη παγκόσμια αγορά REIT είχαν δεσπόζουσα θέση οι ΗΠΑ (55%), η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιαπωνία και η μεγεθύνση συνεχίζει να επεκτείνεται.

Ένα από τα οφέλη των REITs σε σύγκριση με την άμεση επένδυση σε ακίνητα είναι ότι οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποίησουν τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία είτε σε επίπεδο ακινήτων είτε σε επίπεδο επιμέρους αγορών. Δηλαδή με απλά λόγια η άμεση επένδυση τους περιορίζει στην αγορά ενός συγκεκριμένου τύπου ακινήτου και σε μία συγκεκριμένη αγορά (χωροταξικά ή εθνική αγορά). Αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή καθώς οι εταιρίες στις περισσότερες περιπτώσεις προσπαθούν να κάνουν διαχείριση του κινδύνου με βάση την γεωγραφική διασπορά αλλά και την κατηγορία των ακινήτων. Ενα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με την επένδυση στην απευθείας αγορά είναι η δυνατότητα που προσφέρουν για ευκολότερη ρευστοποίηση των μεριδίων /μετοχών που κατέχουν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki