Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αγοράζοντας σπίτι στο εξωτερικό

Η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα του 2011 θα είναι μία δύσκολη υπόθεση. Με την οικονομία να βυθίζεται και το μέλλον να είναι ρευστό, μία έξυπνη ιδέα θα ήταν η αγορά κατοικίας στο εξωτερικό είτε ως επένδυση είτε ως δεύτερη κατοικία. Ειδικότερα, εάν καταφέρετε να εντοπίσετε μία φθηνή και ανερχόμενη αγορά.

Φυσικά, όταν μιλάμε για αγορά κατοικίας στο εξωτερικό προκύπτουν διάφορα προβλήματα, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα απόστασης. Επίσης, χρειάζεται γνώση της αγοράς, κάποιον δικηγόρο εξοικειωμένο με τους νόμους της χώρας και διασυνδέσεις για να εκμεταλλευθείτε την επένδυση σας στο μέλλον όταν (και αν) σκοπεύετε να πουλήσετε.

Το πρώτο και βασικότερο βήμα, είναι να έρθετε σε επικοινωνία με κάποιο μεσιτικό γραφείο της χώρας που σας ενδιαφέρει. Θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις πρώτες κινήσεις και να συντονίσετε τις έρευνες σας.

Εάν πρόκειται για επένδυση τότε εκτός του νομικού συμβούλου θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό της αγοράς ακινήτων για να σας κατατοπίσει με τα της αγοράς και να σας βοηθήσει να σχηματίσετε άποψη για το μέλλον. Στη συνέχεια, από τη στιγμή που θα έχετε σιγουρευτεί για μία συγκεκριμένη κατοικία/διαμέρισμα, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μία γενική επιθεώρηση της κατοικίας για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που πιθανώς να αγνοούσατε.

Γενικώς, η βασική συμβουλή για αγορά κατοικίας στο εξωτερικό είναι να προχωρήσετε τις έρευνες σας σε μία χώρα ή περιοχή με την οποία είστε εξοικειωμένοι. Τα Βαλκάνια, η Τουρκία αλλά και η Μέση Ανατολή είναι ιδανική επιλογή για τους έλληνες επενδυτές. Ειδικά η δεύτερη έχει εκπληκτικές αναπτυξιακές προοπτικές στο χώρο της αγοράς ακινήτων.

Να θυμάστε πάντα, όμως, ότι η αγορά κατοικίας σε ξένη χώρα κρύβει ρίσκα ενώ θα πρέπει να κάνετε μεγάλες επενδύσεις σε χρόνο και χρήμα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki