Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η βίβλος του επενδυτή

Ενώ βρισκόμαστε στην μέση της κρίσης ίσως είναι ευκαιρία να προχωρήσουμε στην σύνταξη της "βίβλου" του επενδυτή. Χρησιμοποιήσαμε την διεθνή βιοβλιογραφία για την τεχνική ανάλυση των κινδύνων και ιδού το αποτέλεσμα:

. No.1. Οι περίοδοι της παράνοιας της αγοράς ποτέ δεν διαρκούν για πάντα. Είτε πρόκειται για ακραία αισιοδοξία ή απαισιοδοξία . Για τους μεμονωμένους επενδυτές, το μάθημα είναι σαφές: Κάνετε ένα σχέδιο και επιμείνετε σε αυτό και μη επηρεάζεστε απο την αναταραχή της αγοράς.

No.2. Υπερβολές σε μία κατεύθυνση, θα οδηγήσουν σε υπέρβαση στην άλλη κατεύθυνση. Ο φόβος δίνει τόπο στην απληστία, η οποία οδηγεί σε καταστροφές . Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν την υπομονή και την τεχνογνωσία να αναλάβουν δράση για τη διασφάλιση των επενδυτικών επιλογών τους.

No.3. Τίποτε δεν είναι ποτέ μόνιμο. Η τάση είναι να πιστεύουμε ότι όταν τα πράγματα κινούνται προς όφελός μας , τα κέρδη είναι απεριόριστα και θα φτάσουν στους ουρανούς. Δυστυχώς, η ιστορία, δεν είναι έτσι. Τα κέρδη πρέπει να λαμβάνονται ενώ είναι ακόμα κέρδη!

Νο.4. Η ραγδαία άνοδος ή η πτώση των αγορών συνήθως προχωρά περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές θα πρέπει να βασίζονται στον οικονομικό ορθολογισμό και όχι στο συναίσθημα.

No.5. Η συντριπτική μάζα αγοράζει στην κορυφή. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια . Για αυτό μη παρασύρεστε. Η ανεξάρτητη σκέψη υπερισχύει πάντα στην μάχη με το πνεύμα του κοπαδιού.

No.6. Ο φόβος και η απληστία είναι ισχυρότερη από τη μακροπρόθεσμη στρατηγική. Πρέπει να ξέρετε ακριβώς σε ποιο επίπεδο είστε πωλητής.Το να βγείς απο μία επένδυση είναι δυσκολότερο απο την υλοπόιηση της. Γνωρίζοντας πότε πρέπει να πάρετε ένα κέρδος ή πόση ζημιά μπορείτε να αντέξετε περιορίζετε τον επενδυτικό κίνδυνο.Σε διαφορετική περίπτωση ο φόβος και η απληστία θα ενεργήσουν γρήγορα για να σας ξεκόψουν,από την πραγματικότητα - και τα χρήματά σας

No.7. Οι επενδύσεις είναι καλύτερες όταν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις ενώ αντίθετα είναι επίφοβες όταν οι επιλογές περιορίζονται.

No.8. Οι επιθετικές αγορές έχουν τρία στάδια:έντονη πτώση, απότομη άνοδο για μεγάλο διάστημα και έντονη καθοδική τάση. Η αγορά κατοικίας τα πρώτα επτά χρόνια του 2000 είναι αδιάψευστος μάρτυρας

. No.9. Όταν όλοι οι εμπειρογνώμονες και οι προβλέψεις συμφωνούν, κάτι άλλο πρόκειται να συμβεί.

No.10. Οι "ευκαιρίες" κρύβουν κάποιες φορές και ...παγίδες

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki