Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι φήμες για το Σκορπιό

Ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση είναι και πάλι προς πώληση, σύμφωνα με φήμες που αναπαρήγε σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό». Ομιλος αλλοδαπών επιχειρηματιών επιθυμεί, σύμφωνα με τον βετεράνο δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο, να αγοράσει το νησί, που σήμερα έχει περάσει στην κατοχή της εγγονής του Αθηνάς, μαζί με το διπλανό νησί Σπάρτη έγραφε η εφημερίδα. Ο όμιλος ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τούρκους και άραβες επιχειρηματίες και μάλιστα έχει στην κατοχή του και ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας. Ανθρωπος του ομίλου έκανε κρούση στην Αθηνά Ωνάση με αρχική πρόταση 500 εκατ. ευρώ πριν από περίπου 20 ημέρες. Η κληρονόμος της δυναστείας Ωνάση, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος που ακολουθούσε επί πολλά χρόνια κατά πόδας τον παππού της, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει τον Σκορπιό, διότι έχει πολλά έξοδα η ίδια αλλά και διότι είναι υψηλό το κόστος συντήρησης του νησιού και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε αυτό. Ο όμιλος των ξένων επενδυτών ήθελε να αγοράσει νησί στη Μεσόγειο και να το μετατρέψει σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών για πλούσιους και ισχυρούς. Απέκλεισαν το Αιγαίο διότι φοβούνταν τυχόν θερμά επεισόδια και έστρεψαν την προσοχή τους στο Ιόνιο.

Η Ωνάση απέρριψε αρχικά την πρόταση τους, όμως ο όμιλος επανήλθε με ποσό το οποίο θεωρείται ιλιγγιώδες «ικανό για να αγοράσει κανείς την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και τις δύο Μάντσεστερ». Τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Λυμπερόπουλου διέψευσε πάντως ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας Ρουσέλ Αλέξης Ματθαιάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Αθηνά Ωνάση δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει το νησί της οικογένειάς της. Η ΔΙΑΘΗΚΗ. Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα το νησί δεν μπορεί να πουληθεί. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης προέβλεψε πολλά στη ζωή αλλά όχι όλα. Και κυρίως δεν μπορούσε να φανταστεί την πορεία των κληρονόμων του και την πορεία της Ολυμπιακής. Στη διαθήκη του λοιπόν αναφέρει ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πωληθεί. Προβλέπεται ότι θα περνά κάθε φορά στον φυσικό του κληρονόμο όπως αυτός θα καθορίζεται από την εξέλιξη των γενεών. Ως δικλίδα ασφαλείας ώστε να μην πωληθεί το νησί ο Ωνάσης έβαλε την Ολυμπιακή. Αναφέρει δηλαδή στη διαθήκη του ότι στην περίπτωση που ο φυσικός του κληρονόμος δεν μπορεί να συντηρεί τον Σκορπιό, τότε θα πρέπει να τον παραχωρήσει για κατασκήνωση των παιδιών των εργαζομένων στην Ολυμπιακή!

Ετσι λοιπόν ο Σκορπιός δεν μπορεί να μεταβιβαστεί. Μπορεί όμως να ενοικιαστεί για πολλές δεκαετίες με ευρεία ερμηνεία της διαθήκης από το δικαστήριο. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, ακόμα και αν η ενοικίαση γίνει για 99 χρόνια το τίμημα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από 20 εκατομμύρια δολάρια.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki