Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Συντονισμένη επίθεση

Πυρά και απο το εξωτερικό δέχεται πλέον η ελληνική αγορά ακινήτων καθώς δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου την εμφανίζουν στα πρόθυρα της κατάρρευσης με τις τιμές να έχουν υποχωρήσει έως και 53%. Αιτία , σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η υψηλή φορολογία και το κύμα αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει τα οικονομικά μέτρα.

Για να συμπληρωθεί μάλιστα το παζλ της κλίματος πανικού γίνεται λόγος για προειδοποιήσεις πρεσβειών για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί σε βρεταννικές και αμερικάνικες ιστοσελίδες για την αγορά ακινήτων ," οι τιμές των ακινήτων πολυτελείας στα ελληνικά νησιά έχουν μειωθεί έως και 53% , καθώς οι ιδιοκτήτες αναζητούν γρήγορες πωλήσεις για να αποφυγουν την υψηλή φορολογία".

Στα δημοσιεύματα μάλιστα γίνεται αναφορά σε γνωστό μεσιτικό γραφείο της Αθήνας το οποίο περιόρισε τις τιμές πώλησης ακινήτων σε Μύκονο και Κέρκυρα. Εμφανίζεται μάλιστα μεσίτης διεθνούς δικτύου να δηλώνει για την αγορά πολυτελών κατοικιών :" Είναι ένα τρομακτικό μέρος για να επενδύσει κανείς τώρα. Τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν μέχρις ότου η οικονομική κατάσταση γίνει σαφέστερη » . Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "οι τιμές των κατοικιών στην ηπειρωτική χώρα εχουν επίσης μειωθεί ", αναφέρει μάλιστα περίπτωση βίλας στην Εκάλη που οι ιδιοκτήτες της μείωσαν την τιμή 48%.

Παράλληλα αναφέρεται ότι εκτός απο την αύξηση της φορολογίας οι δυναμικές αντισράσεις για τα μέτρα λιτότητας συμβάλλουν στην απομάκρυνση πολλών επενδυτών απο την Ελλάδα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki