Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΡΙΟ : Καθυστερήσεις ενός χρόνου στην αξιοποίηση

Αν κάποιος θέλει να δεί τι γίνεται στην Ελλάδα με την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας δεν έχει παρά να ψάξει λίγο παραπάνω την υπόθεση της αξιοποίηση της έκτασης της γέφυρας Ρίου-Αντιρίου. Απο προχθές έχει ξεκινήσει μία συστηματική προσπάθεια να προβληθεί η αξιποποίηση του ως δείγμα δυναμισμού και αποφασιστικότητας. Μάλιστα , εμφανίζεται ότι είναι το πρώτο στη λίστα της υπό αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και προαναγγέλεται μάλιστα ότι εντός του του Φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευση του ακινήτου, για χρονικό διάστημα έως και 50 χρόνια. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αν πάμε όμως ενα χρόνο πίσω το ίδιο project είχε προαναγγελθεί απο την τότε διοίκηση της ΚΕΔ , σε ομιλία μάλιστα που είχε κάνει ο τότε διευθύνων σύμβουλος στα πλαίσια συνεδρίου για την αγορά ακινήτων που είχε γίνει στην ΔΕΘ. Είχε μάλιστα χαρακτηρίσει το έργο ώριμο για να βγεί άμεσα στο διαγωνισμό. Και εδώ έχει ένα αξιοπερίεργο η υπόθεση , ενδεικτικο του τρόπου που "γράφεται η ιστορία". Η ομιλία , στην οποία έκανε την αναγγελία της αξιοποίησης είχε αναρτηθεί στην ιστολσελίδα της ΚΕΔ , στην οποία σήμερα δεν βρίσκεται ανηρτημένη

. Έτσι λοιπόν χάθηκε τουλάχιστον ένας πολύτιμος χρόνος στην διαδικασία αξιοποίησης ενός ακινήτου μεγάλης αξίας ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό δημόσιο έχει πιεστική ανάγκη εσόδων και φορολογεί ανελέητα την δημόσια περιουσία. Πάντως , σύμφωνα με πληροφορίες οι σκέψεις που είχαν γίνει πέρυσι ήταν να δοθούν προς αξιοποίηση περισσότερα απο 300 στρέμματα και οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμό να αξιολογούνταν΄όχι μόνο με βάση το οικονομικό σκέλος της της προσφοράς αλλά και με βάση το σχέδιο αξιοποίησης. Πάντως απο την ΚΕΔ , γίνεται ανεπίσημα γνωστό ότι το ακίνητο έχει έκταση 270 στρεμμάτων και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αξιοποίησή του, εκτός απροόπτου, θα κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki