Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εκατό εκατ. για 15 επαύλεις

Δύο μήνες μετά την λήξη του διαγωνισμού για τον ΑΣΤΕΡΑ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως,οι νέοι ιδιοκτήτες. Ανεπισήμως έχει διαρρεύσει ότι πρόκειται για την τουρκική Dogus Group με ποσοστό 33,75%, το Επενδυτικό Οχημα του Αμπου Ντάμπι με ποσοστό 25%, και το Κρατικό Συνταξιοδοτικό Ταμείο του Κουβέιτ με επίσης 25%. Το υπόλοιπο 16,25% του σχήματος στο οποίο πέρασε η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ), το μοιράζονται επενδυτικοί όμιλοι μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι AGC Equity partners private equity secondary fund I LP, και AGC Equity partners special opportunities fund I LP που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της αραβικών συμφερόντων AGC, η λιβανέζικων συμφερόντων BB Real Estate holding SAL, η γερμανικών πιθανότατα συμφερόντων Doric Investments Inc και η M1 Alpha Capital Limited.

Παρόλα αυτά οι "ανώνυμοι" επενδυτες διαρρέουν ότι θα επενδύσουν κεφάλαια 250-300 εκατ. ευρώ  για την αναβάθμιση του Αστέρα Βουλιαγμένης . Τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν για την κατασκευή 13-15 υπερπολυτελών κατοικιών στη θέση του «Αφροδίτη» το οποίο και θα γκρεμιστεί, αλλά και για την αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» σε τουριστικά θέρετρα επτά αστέρων. Συγκεκριμένα , γύρω στα 100 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα διατεθούν για την ανέγερση των υπεροπολυτελών 13-15 επαύλεων.

Από εκεί και πέρα για την αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» σε τουριστικά θέρετρα επτά αστέρων, η κοινοπραξία εκτιμάται ότι θα διαθέσει –σε πρώτη φάση τουλάχιστον- γύρω στα 50-70 εκατ. ευρώ για το καθένα. Μαζί με τα κεφάλαια που θα διατεθούν για την αναβάθμιση της μαρίνας προκειμένου να είναι σε θέση να δέχεται τα πολύ… μεγαλύτερα σκάφη των βασιλικών οικογενειών του Κόλπου, την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου, την δημιουργία καταστημάτων και χώρων εστίασης, και την αναγέννηση των «9 Μουσών», του μυθικού κλάμπ του Αστέρα τη δεκαετία του 1960, το συνολικό «budget» εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 300 εκατ. ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki