Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι προτιμούν οι Βρετανοί

Ψηλά διατηρείται η Κύπρος ως προορισμός των Βρετανών που ενδιαφέρονται για αγορά στέγης, κυρίως για μόνιμη εγκατάσταση, σύμφωνα με έρευνα επί των προθέσεων αγοράς κατοικίας στο εξωτερικό που διενήργησε η μεσιτική εταιρεία Rightmove Overseas. Συνολικά η Κύπρος είναι η έβδομη πιο δημοφιλής αγορά για όσους σκέφτονται να αναζητήσουν στο προσεχές μέλλον σπίτι στο εξωτερικό, είτε ως βάση διακοπών, είτε για μόνιμη εγκατάσταση είτε ως επένδυση. Πιο δημοφιλής προορισμός για το μέλλον είναι η Ισπανία που προσπερνά τη Γαλλία, στην οποία παραδοσιακά πολλοί Βρετανοί αγοράζουν κατοικίες. Ακολουθούν η Ιταλία, οι ΗΠΑ η Πορτογαλία και η Ελλάδα, ενώ πίσω από την Κύπρο στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται η Τουρκία, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία. Η Κύπρος βρίσκεται στην τέταρτη θέση των χωρών στις οποίες οι Βρετανοί που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν ήδη αγοράσει σπίτι με οποιοδήποτε σκοπό. Είναι δε η έκτη πιο δημοφιλής χώρα για τους Βρετανούς που έχουν ήδη αγοράσει σπίτι με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση.

Ωστόσο, για όσους σκέφτονται να φύγουν μόνιμα από τη Βρετανία στο επόμενο διάστημα και να αγοράσουν σπίτι σε άλλη χώρα, η Κύπρος ανεβαίνει στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων, πίσω μόνο από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα. Ως πιο συχνούς λόγους της απόφασης για μετεγκατάσταση οι Βρετανοί δίνουν τις καιρικές συνθήκες και την αναζήτηση ενός πιο χαλαρού τρόπου ζωής. Επίσης, όπως δηλώνουν, θέλουν χαμηλότερη εγκληματικότητα και λιγότερα φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, μικρότερο κόστος διαβίωσης και καλύτερο περιβάλλον για οικογένειες με μικρά παιδιά. Αναφορικά πάντως με όσους Βρετανούς ψάχνουν να αγοράσουν σπίτια στο εξωτερικό ως επένδυση, η Κύπρος από τη δεύτερη θέση που βρίσκεται σήμερα (πίσω μόνο από τις ΗΠΑ) πέφτει εκτός δεκάδας ως προς τις μελλοντικές προθέσεις των αγοραστών. Στην κορυφή αυτής της κατάταξης βρίσκονται οι Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα, ενώ δυναμική άνοδο καταγράφουν χώρες όπως η Ταϊλάνδη και το Πακιστάν. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 3.000 ανθρώπων.

Συνολικά το 51% αυτών αναζητούν σπίτι στο εξωτερικό ως βάση διακοπών, το 36% σπίτι για μόνιμη μετεγκατάσταση και το 13% σπίτι ως επένδυση. Οι περισσότεροι επίδοξοι αγοραστές είναι ηλικία 55 έως 64 ετών. Το 60% λένε ότι θα προβούν στην αγορά εντός των επόμενων δύο ετών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki