Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι μεγάλες δουλειές

Υπόθεση των μεγάλων είναι πλέον η αγορά ακινήτων. Αυτό , γίνεται φανερό τόσο απο την κατακόρυφη μείωση των συμφωνιών όσο και απο τις μεγάλες συμφωνίες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες. Οι μεγαλύτερες συμφωνίες αφορούσαν:

Σκορπιός Μέσα στο 2013 έκλεισε και η συμφωνία για την αγορά του θρυλικού νησιού του Ωνάση από τον Ρώσο μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Το ποσό που δόθηκε ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ με ένα deal που έκανε το γύρο του κόσμου.

Αστέρας Βουλιαγμένης Deals 1,8 δισ. ευρώ το 2013 στο Real Estate Για πολλούς το τίμημα που προσέφερε η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, δηλαδή τα 400 εκατ. ευρώ, ήταν μια θετική έκπληξη. Το ποσό αφορά στο 90% της εταιρείας που διαχειρίζεται το «φιλέτο» και μπορεί να ανέβει άλλα 50 εκατ. ευρώ για το υπόλοιπο ποσό. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις επενδύσεις που θα υλοποιήσει το σχήμα των αραβικών και τουρκικών κεφαλαίων που αναλαμβάνει τον Αστέρα. Η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου αλλά και πανάκριβων βιλών είναι στα βασικά σχέδια, κάτι που σημαίνει ότι θα επενδυθούν μερικά εκατομμύρια ευρώ. Στοίχημα αποτελεί και η αξιοποίηση της έκτασης των 80 και πλέον στρεμμάτων του όμορου οικοπέδου που ανήκει στην Εκκλησία. Πάντως, το deal για τον Αστέρα κλείνει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Εθνική

Πανγαία - Karela Α.Ε. Εντός του 2013 η Πανγαία ολοκλήρωσε μια σημαντική εξαγορά. Απέκτησε κτίριο 61 χιλ. τ.μ. σε οικόπεδο 35 στρεμμάτων στην Αττική Οδό στο ύψος της Παιανίας. Το ποσό για το κτίριο που στεγάζει της υπηρεσίες της Cosmote ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Deals 1,8 δισ. ευρώ το 2013 στο Real Estate

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ έδωσε ο ΟΠΑ για την απόκτηση κτιρίου 5.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας. Το κτίριο θα παραδοθεί ανακαινισμένο από την ΟΤΕ Ακίνητα

Πράντα - Μεγανήσι Περί τα 4 εκατ. ευρώ έδωσε η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Μ. Πράντα για την απόκτηση δύο οικοπέδων στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, με σκοπό την κατασκευή πολυτελών κατοικιών.

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες Περί τα 11 εκατ. ευρώ εισέπραξε το Δημόσιο από τις πρώτες έξι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων που ολοκληρώθηκαν

Πανγαία - Invel Ηταν η μεγαλύτερη σε ό,τι αφορά το τίμημα, συμφωνία για το 2013. Το ποσό που θα πάρει η Εθνική Τράπεζα έφτασε τα 653 εκατ. ευρώ για το 66% της θυγατρικής, ενώ η τράπεζα διατηρεί το 34% και το management για την επόμενη πενταετία. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση από ξένο funds μετά το ξέσπασμα της κρίσης και είναι και μια σημαντική κίνηση στον τομέα του θεσμικού real estate, ήτοι των επενδυτικών εταιρειών σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Αλλωστε, η Πανγαία έχει ακίνητα αξίας άνω των 750 εκατ. ευρώ, ενώ η Invel θα εισφέρει ακίνητα στην Ιταλία και την εμπειρία της στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας.

Eurobank Properties - Fairfax Το ποσό των 164 εκατ. επένδυσε το καναδικό fund του Πρεμ Γουάτσα για να αυξήσει το ποσοστό του στην εισηγμένη ΑΕΕΑΠ από το 19% στο 41%. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα, τόσο για την ελληνική εταιρεία όσο και για τις επενδυτικές εταιρείες ακινήτων στη χώρα μας.

28 ακίνητα του Δημοσίου  Το ποσό των 261 εκατ. ευρώ θα βάλει  στα ταμεία του το ΤΑΙΠΕΔ αν ξεμπλκάρει η συμφωνία  για 28 κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο. Αγοραστές οι δύο μεγαλύτερες ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα, η Eurobank Properties, η οποία απέκτησε για 20 χρόνια κτίρια στα οποία θα συνεχίσουν να στεγάζονται τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης, η ΓΑΔΑ κ.λπ., και η Εθνική Πανγαία που είναι πλέον ιδιοκτήτης κτιρίων που στεγάζουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Πολιτισμού, την ΕΛΣΤΑΤ, τη ΓΓΠΣ, το κτίριο του Κεράνη στη Λ. Θηβών κ.λπ.

Κτίριο BNP Paribas Το κτίριο γραφείων 5.000 τ.μ. της γαλλικής τράπεζας στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας αγοράστηκε έναντι 10,3 εκατ. ευρώ από την αργεντίνικη εταιρεία Grupo Dolphin/Pampa Energia. Ηταν η πρώτη μετά από καιρό τοποθέτηση σε ένα μεγάλο επαγγελματικό χώρο.

Executive Apartments Το ποσό των 8 εκατ. ευρώ δόθηκε από την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το πολυτελές κτίριο του ομίλου Δεβερίκου που βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό. Στα 15 πολυτελή διαμερίσματα θα φιλοξενηθεί η διπλωματική αποστολή των ΗΑΕ.

Eurobank Properties - Praktiker Σημαντική είναι η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ με την εξαγορά τεσσάρων κτιρίων εμπορικής χρήσης, συνολικής επιφάνειας 65.100 τ.μ. στα οποία φιλοξενούνται η αλυσίδα Praktiker.

Οξιά Η δεύτερη μεγάλη αγορά νησιού στην Ελλάδα έγινε από τον πρώην εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι. Μπορεί το ποσό που δόθηκε να ήταν μόλις? 5 εκατ. ευρώ, ωστόσο, το σχέδιο για τη δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού και τουρισμού προβλέπει επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ. Deals 1,8 δισ. ευρώ το 2013 στο Real Estate

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki