Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τέσσερα ακίνητα προς πώληση

Τέσσερα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό ετοιμάζεται να πωλήσει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Στο δεύτερο κύμα ακινήτων εξωτερικού (με το πρώτο πωλήθηκαν τρία από τα έξι ακίνητα που είχαν βγει στο σφυρί) περιλαμβάνονται δύο νέα κτίρια σε Ρώμη, Ντύσελντορφ καθώς και τα κτίρια σε Λουμπλιάνα και Βελιγράδι που δεν πωλήθηκαν στον πρώτο διαγωνισμό. Το πενταώροφο κτίριο στη συμβολή Romagna 42 & Sardegna 153 βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης και στο παρελθόν είχε ενοικιαστεί στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Hotel Regency Company. Εχει κτιστεί σε οικόπεδο 475 τ.μ. και η συνολική του επιφάνεια φτάνει τα 1.600 τετραγωνικά μέτρα. Στο Ντύσελντορφ το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί τετραώροφο κτίριο γραφείων το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 σε οικόπεδο 1.450 τ.μ. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου φτάνει τα 3.350 τ.μ. Στο κέντρο του Βελιγραδίου, στην οδό Kraljia Milutina, βρίσκεται το πενταώροφο κτίριο που πωλεί τα Ταμείο στη σερβική πρωτεύουσα. Η συνολική του επιφάνεια φτάνει τα 2.378 τ.μ.

Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακοινώσει πως το συγκεκριμένο κτίριο πωλήθηκε σε σερβικό όμιλος (KM6 Consortium), έναντι 2.070.000 ευρώ. Η συμφωνία ουδέποτε ολοκληρώθηκε και τελικώς το ακίνητο βγαίνει πάλι στην αγορά μέσω του δεύτερου διαγωνισμού. Για δεύτερη φορά προσπαθεί το ΤΑΙΠΕΔ να πωλήσει και το διώροφο κτίριο στην Veselova Street στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, συνολικής επιφάνειας 1.237 τ.μ. Το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει φέτος περί τα 39.000.000 ευρώ μέσω της πώλησης των υπολοίπων τριών ακινήτων σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Λευκωσία.

Το ακίνητο του Λονδίνου πωλήθηκε στους Richard Deitz και Marina Nacheva έναντι 27.460.000 ευρώ. Ο Richard Deitz είναι ο ιδρυτής του ισχυρού επενδυτικού ομίλου Capital Group που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει τοποθετήσεις και στην Ελλάδα. Η τιμή εκκίνησης ήταν 22.000.000 στερλίνες. Το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων στη Λευκωσία πωλείται στον κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο Tofarco του Λάκη Τοφαρίδη έναντι 8.300.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Στη βελγική επενδυτική εταιρεία ακινήτων Home Invest Belgium πωλήθηκε το πολυόροφο κτίριο των Βρυξελλών έναντι 3.240.000 ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki