Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποια ιστορικά κτίρια πωλούνται

Προπολεμικά κτίρια μεγάλης ιστορικής αξίας όπως η αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης Στοά Μοδιάνο που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη ή ο θρυλικός πύργος της οδού Σμολένσκη στο Νέο Φάληρο, τα οποία εδώ και δεκαετίες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, παίρνουν σειρά για πώληση και αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ τον Σεπτέμβριο. Η μέθοδος πώλησης θα είναι αυτή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας μέσω της ιστοσελίδας www - e - publicrealestate. gr, . Στο δεύτερο κύμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, αυτών του Σεπτεμβρίου, όπως αναγράφει η ιστοσελίδα, περιλαμβάνονται σημαντικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας ακίνητα όπως το τριώροφο νεοκλασικό στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, κατασκευής του 1935, και το τετραώροφο κτίριο του 1922 στο νούμερο 9 της οδού Μητροπόλεως. Το πρώτο στέγαζε μέχρι πριν από μία πενταετία τη γνωστή εμπορική φίρμα Dolce & Gabbana και σήμερα φιλοξενεί υπηρεσίες της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, η οποία θα αναζητήσει στέγη αλλού.Το ακίνητο επί της Μητροπόλεως παλαιά ανήκε στον ΕΟΜΜΕΧ, μετά το κλείσιμο του οποίου περιήλθε στο Δημόσιο. Μέχρι και τον Μάρτιο του 2013 στέγαζε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου και μετά την εξαγορά της από την Τράπεζα Πειραιώς μισθώνεται από την τελευταία.

Ο πύργος της οδού Σμολένσκη 4 στο Νέο Φάληρο, σπίτι θρυλικό για τους παλαιούς Αθηναίους, είναι διατηρητέα τριώροφη λιθόκτιστη έπαυλη με τον μεγάλο φοίνικα στην αυλή και με χρονολογία κατασκευής κατ' εκτίμηση το 1930. Το κτίριο επιφάνειας 370 τ.μ. σε οικόπεδο 730 τ.μ. τελεί υπό κατάρρευση και η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία της 17ης Σεπτεμβρίου είναι μόλις 310.000 ευρώ. Αντίθετα, για το τριώροφο νεοκλασικό της Τσακάλωφ και Δημοκρίτου που δημοπρατείται στις 19 Σεπτεμβρίου η τιμή εκκίνησης είναι 1,1 εκατ. ευρώ και για το κτίριο στη Μητροπόλεως (24/9) 3,4 εκατ. ευρώ. Ολα τα προαναφερόμενα ακίνητα περιήλθαν στην κατοχή της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και από εκεί μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση.

Στην ίδια ομάδα δημοπρασιών του Σεπτεμβρίου εντάσσονται ένα οικόπεδο έξι στρεμμάτων στο Μοσχάτο με έντεκα κτίρια που σήμερα χρησιμοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας ως αποθήκες παλαιών υλικών (θρανία κ.λπ.), αντί να αξιοποιείται και να αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο. Επίσης, παραθαλάσσιο εκτός σχεδίου ακίνητο στη Χαλκιδική 44 στρεμμάτων, το οποίο προσφέρεται για τουριστική αξιοποίηση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki