Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το Ελ Ντοράντο του Σαρωνικού

Σε Ελ Ντοράντο τείνει να μετατραπεί η παραλιακή ζώνη της Αττικής καθώς η πώληση δημόσιας περιουσίας ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την μετατροπή του παραλικακού φιλέτου σε καζίνο. Προάγγελός μπορεί να θεωρηθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα Αστέρας Βουλιαγμένης που συγκέντρωσε περισσότερες από 10 προσφορές ισάριθμων εταιρειών. Κοντά στον Αστέρα βρίσκεται έκταση της τάξης των 85 στρεμμάτων που ανήκει στην Εκκλησία, η οποία δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του χρόνου να απευθύνει πρόσκληση προς τους επενδυτές.

Το πιο σημαντικό «κομμάτι» του παζλ της αξιοποίησης του Νότου αφορά στην αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, όπου προβλέπεται η δημιουργία του συνόλου των χρήσεων (κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία). Εάν δεν υπάρξει εμπλοκή στο διαδικαστικό σκέλος, έως το τέλος της χρονιάς θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο (σχεδιαζόμενο) έργο real estate της Ελλάδας, που θα ολοκληρωθεί -εάν δεν υπάρξουν τυχόν καθυστερήσεις- το 2020. Κι ενώ το «λίφτινγκ» στο Ελληνικό βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Αττική βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου, την δημιουργία πάρκου έκτασης 170.000 τ.μ. και τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το έργο, προϋπολογισμού 566 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η κοινοπραξία των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Impregilo εκτιμάται ότι θα αποφέρει, ετησίως, στην ευρύτερη περιοχή 160 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα (The Boston Consulting Group). Ένα ακόμη project αφορά στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αλίμου, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να «βγει στην αγορά» ο τουριστικός λιμένας Γλυφάδας και βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Δήμου.

Συνολικά, επτά μαρίνες βρίσκονται στα Νότια προάστια (Αλίμου, Βουλιαγμένης, Ζέας, Ολυμπιακή Μαρίνα, Φαλήρου και Φλοίσβου). Την ίδια στιγμή, η λειτουργία εντός των προσεχών μηνών τεσσάρων νέων σταθμών μετρό (Αργυρούπολη, Άλιμος, Ελληνικό, Ηλιούπολη) ενισχύει τις επενδυτικές προοπτικές των νότιων περιοχών

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki