Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προβλέψεις για τα επαγγελματικά

Περαιτέρω πτώση των τιμών στα γραφεία και τα καταστήματα λόγω και των συνεχιζόμενων επαναδιαπραγματεύσεων των ενοικίων και στασιμότητα όσον αφορά τα ενοίκια για τους χώρους logistics προβλέπουν για το 2013 οι αναλυτές της αγοράς ακινήτων.

Για τα γραφεία οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το 2013 αναφέρουν ότι βραχυπρόθεσμα οι δυνητικοί επενδυτές θα συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναμονή μέχρι τη σταθεροποίηση των οικονομικών συνθηκών, ενώ αναμένεται να συνεχισθούν οι επαναδιαπραγματεύσεις των ενοικίων. Οσον αφορά στις κύριες αγορές γραφείων, εκτιμάται ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω διόρθωση των τιμών τόσο για τα ακίνητα με καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά όσο και για τα παλαιότερα.

Για τα καταστήματα προβλέπουν ότι , βραχυπρόθεσμα ότι στην αγορά θα εισέλθει περιορισμένος αριθμός νέων εμπορικών αναπτύξεων και λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η αγορά των καταστημάτων στους βασικούς εμπορικούς δρόμους θα δεχθεί πρόσθετες πιέσεις από τις οργανωμένες εμπορικές αναπτύξεις μεγάλης κλίμακας. Μακροπρόθεσμα, αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα επίπεδα των μισθωμάτων τόσο στις κύριες όσο και στις δευτερεύουσες αγορές, κυρίως λόγω των αυξημένων επιπέδων προσφοράς σε συνδυασμό με την περιορισμένη ζήτηση. Οι αναλυτές θέτουν τρεις βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της εγχώριας κτηματαγοράς και συγκεκριμένα:

1. Τη βελτίωση των επιχειρηματιών προσδοκιών και των νοικοκυριών.

2. Τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και

3. Τη βελτίωση του διεθνούς οικονομικού κλίματος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki