Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι ζητούν οι ξένοι "επενδυτές"

Ξενοδοχεία και μεγάλες εκτάσεις γής είναι στο στόχαστρο ξένων επενδυτών οι οποίοι ως κυνηγοί επικυρηγμένων αναζητούν στην Ελλάδα ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες βρίσκονται "με το πιστόλι στο κρόταφο". οι ξένοι επενδυτές άρχισαν να κινούνται πιο δυναμικά στον ελληνικό χώρο. Ψάχνουν μεγάλα ακίνητα, ιδιαίτερα ξενοδοχεία μεγάλης δυναμικότητας και τουριστικά projects, ενώ κάνουν επαφές με Ελληνες τραπεζίτες που έχουν συγκεκριμένα assets προς πώληση, όπως για παράδειγμα πακέτα επιχειρηματικών ή στεγαστικών δανείων τα οποία θέλουν να «ξεφορτωθούν». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ξένες εταιρείες που επενδύουν στο real estate οι οποίες έχουν στείλει «λαγωνικά» σε όλη την Ελλάδα για να βρουν τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες. Ειδικά στον τομέα του τουρισμού, όπου οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι καλές, φαίνεται ότι θα γίνει το μεγάλο «παιχνίδι», κυρίως με τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που έχουν βγει στο «σφυρί», επισήμως ή ανεπισήμως. Εκτιμάται ότι πάνω από 1.000 ξενοδοχεία, μεγάλα ή μικρά, πωλούνται την περίοδο αυτή, σε σύνολο περίπου 9.000 μονάδων σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα έχουν πάνω από 200 δωμάτια σε τουριστικές περιοχές, ιδιαίτερα σε Ρόδο, Κρήτη, Κυκλάδες και Ιόνια Νησιά.

Το παιγνίδι θα ολοκληρωθεί στις 19η Μαρτίου, όταν θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η περίπτωση αυτή είναι πολύπλοκη γιατί εκτός απο το ξενοδοχείο μπορεί να γίνει και οικιστική ανάπτυξη αφού στο πακέτο περιλαμβάνονται και τα 87 στρέμματα της εκκλησίας .

Στις πωλήσεις ξενοδοχείων που φημολογείται ότι έχουν γίνει περιλαμβάνεται το ξενοδοχείο Capsis της Ρόδου. Ιδιοκτήτρια ήταν η Eurobank και οι φήμες λένε ότι δόθηκε αντί 42 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο αγοραστής. Το ξενοδοχείο, ανήκει στην κατηγορία Lux και διαθέτει 694 δωμάτια με 1.288 κλίνες. Σε αμερικανικά χέρια και συγκεκριμένα στην Diamons Resorts International πέρασε ο έλεγχος πέντε ξενοδοχείων. Πρόκειται για το Village Heights Golf Resort στη Χερσόνησο, το Leoniki Residence και το Grand Leoniki στο Ρέθυμνο, το The Village Holiday Club στο Κουτουλουφάρι και το Sun Beach Holiday Club στη Ρόδο. Η αμερικανική εταιρεία διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki