Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ερχονται κατεδαφίσεις στο κέντρο

«Γνωρίζουμε ότι η εξάντληση του χρόνου ζωής των κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα πλησιάζει. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την κατεδάφιση των πρώτων προβληματικών πολυκατοικιών.», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος , δίδοντας με τον τρόπο αυτό , σινιάλο για τον τρόπο που θα κινηθεί η αγορά τα επόμενα χρόνια κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Πρόκειται για μία νέα αγορά που αφορά δεκάδες χιλιάδες κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως σε μικτές χρήσεις (κατοικία, γραφεία και καταστήματα). Οι μπίζνες είτε με την αναβάθμιση είτε με την κατεδάφιση και ανοικοδόμηση παλαιών κτιρίων αποτελεί αυτή την στιγμή το κύριο πεδίο ενδιαφέροντος στην κατασκευαστική αγορά στο κέντρο των μεγάλων πόλεων τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Μ.Βρετανία, Γαλλία κα). Αυτό επιτυγχάνεται με παρεμβάσεις σε μεμονωμένα κτίρια που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης αλλά και με αναβαθμίσεις κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιφέρεια.

Στην Ελλάδα, η δραστηριότητα αυτή είναι περιορισμένη. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι ο μεγάλος όγκος του κτιριακού αποθέματος αφορά κτίρια τα οποία έχουν οικοδομηθεί μετά την δεκαετία του ‘50 και επομένως δεν έχει παρέλθει ο «χρόνος ζωής τους». Από την άλλη πλευρά διατυπώνονται επιφυλάξεις καθώς, οι σχετικές αναπτύξεις προϋποθέτουν την ύπαρξη ζήτησης για να κτίρια η οποία σήμερα λόγω κρίσης είναι περιορισμένη. Παρόλα αυτά υπάρχει λανθάνουσα ζήτηση κυρίως για σύγχρονους χώρους γραφείων στο κέντρο της Αθήνας όπου η προσφορά τους είναι περιορισμένη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki