Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποιές αγορές επιλέγουν οι ξένοι επενδυτές

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα που παρουσιάζεται για την Κωνσταντινούπολη, η οποία, εξαιτίας και της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις επιλογές των ειδικών της αγοράς. Οι 600 επαγγελματίες του real estate δίνουν την πρώτη θέση στην τουρκική μεγαλούπολη με βαθμό 3,83 για τις υπάρχουσες επενδύσεις, 3,82 για νέες επενδύσεις και 4,03 για ανάπτυξη ακινήτων. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην Κωνσταντινούπολη επικρατεί οικοδομικός οργασμός με τεράστια κτίρια γραφείων, εμπορικές αναπτύξεις, οικιστικά συγκροτήματα κ.λπ. Ωστόσο, δε λείπουν και οι πεσιμιστές που φοβούνται ότι η τουρκική οικονομία, και το real estate φυσικά, είναι φούσκα που σύντομα θα σκάσει.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τις περισσότερες προοπτικές για επενδύσεις το 2012 βρίσκεται το Μόναχο και ακολουθούν η Βαρσοβία, το Βερολίνο, η Στοκχόλμη. Την πρώτη δεκάδα κλείνουν το Παρίσι, το Αμβούργο, η Ζυρίχη, η Μόσχα, που ανεβαίνει συνεχώς, και το Λονδίνο που έχει πέσει πολλές θέσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Για τη ρωσική πρωτεύουσα τονίζεται ότι το 82% των ερωτηθέντων βλέπουν ότι φέτος θα πέσουν περισσότερα κεφάλαια στην αγορά. Το γεγονός ότι 3 γερμανικές πόλεις βρίσκονται στη δεκάδα δείχνει την ανάπτυξη της Γερμανίας που προσελκύει όλο και περισσότερους επενδυτές. Στο... κόκκινο βρίσκονται εκτός από την Αθήνα και το Δουβλίνο, επίσης η Λισαβόνα, η Βουδαπέστη, η Βαρκελώνη και η Ρώμη. Αισιοδοξία μόνο για τον τουριστικό κλάδο και συγκεκριμένα για τα ξενοδοχεία και τη δεύτερη κατοικία.

Από τις απαντήσεις των ειδικών εξάγεται το συμπέρασμα ότι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις συστάσεις που κάνουν για επενδύσεις. Κι αυτό γιατί βλέπουν πόσο ρευστή είναι η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ ακόμη και για την Κωνσταντινούπολη, η πρώτη θέση δίνεται συμβολικά. Οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις σχετικά με την πανευρωπϊκή κρίση χρέους και με το αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδυτικές κινήσεις. Ειδικά για το Λονδίνο, που έπεσε από τη δεύτερη θέση το 2011 στη δέκατη θέση φέτος, τονίζεται ότι οι απαντήσεις των επαγγελματικών αντικατοπτρίζουν τις απόψεις ότι η πόλη ήταν υπερτιμημένη. «Αν και το Λονδίνο είναι το ασφαλέστερο καταφύγιο για επενδύσεις, εντούτοις οι επενδυτές τραβούν τα λεφτά τους εξαιτίας της αβεβαιότητας», τονίζεται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki