Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Είναι τα Ακίνητα μια κακή επένδυση;

Είναι σήμερα τα Ακίνητα μια κακή επένδυση; Σήμερα μπορεί να έχετε συμφιλιωθεί με τη σκέψη ότι οι επενδύσεις στα ακίνητα προσφέρουν αρνητικές υπεραξίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αύριο θα είναι ίδιο με το σήμερα. Ακόμα και σε εποχές κρίσης μία επένδυση σε ακίνητο μπορεί να δώσει κέρδη. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά είναι αληθινό.

Για παράδειγμα εντελώς διαφορετική περίπτωση είναι κάποιος που αγοράζει με την προσδοκία την υπεραξίας και άλλο είναι εκείνος που χρησιμοποιεί το ακίνητο για κατοικία. Ο πρώτος θα πρέπει να περιμένει να αλλάξουν τα δεδομένα της αγοράς και να βρεί αγοραστή . Ο δεύτερος  έχει κέρδη από την στιγμή που θα μπεί στο νέο σπίτι για να κατοικήσει. Σε κάθε περίπτωση όμως και ο παραδοσιακός επενδυτής μπορεί να αποκομίσει κέρδη από την επένδυση σε ακίνητα αρκεί να έχει μία στρατηγική εξόδου από την επένδυση του. Με την προϋπόθεση  αυτή , έχει  πολύ μεγαλύτερες πιθανότητας να αποκομίσει ένα σοβαρό κέρδος.

Αυτές οι δύο κατηγορίες αγοραστών ,όταν έλθει η στιγμή να αποφασίσουν θα πρέπει να ακολουθήσουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Αυτοί που αγοράζουν το ακίνητο για να το χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι , θα πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται για τα κέρδη και τις απώλειες. Αυτοί όμως που αγοράζουν "για να βγάλουν λεφτά" θα πρέπει να συνδυάσουν τη συναλλαγή με μια  τιμή-στοχο, με το κόστος , με το οικονομικό και των κοινωινικό περιβάλλον τόσο της χώρας όσο και της περιοχής που επιθυμούν να επενδύσουν. Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή αγοράς του ακινήτου, θα πρέπει να έχουν μια τιμή πώλησης στο μυαλό τους. Αυτή η τιμή είναι «το άστρο που τους οδηγεί». Δηλαδή , τους βοηθά να ορίσουν χρονικό ορίζοντα , να αξιολογήσουν το κατά πόσο η τιμή στόχος είναι εφικτή και κυρίως να κάνουν συγκρίσεις με βάση το ποσοστό του κινδύνου.

Πρέπει να μη ξεχνούν ότι οι τιμές δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά σε όλες τις επιμέρους αγορές. Σε πολλές αγορές οι τιμές πέφτουν περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο και σε άλλες λιγότερο. Συνηθισμένο είναι το φαινόμενο ακόμα και στην ίδια περιοχή η διακύμανση των τιμών να εξαρτάται από την μορφή του ακινήτου πχ στα μεγάλα σπίτια οι απώλειες είναι σημαντικά υψηλότερες σε σύγκριση με τα σπίτια μεσαίου εμβαδού. Τέλος αλλαγές στο περιβάλλον, τις υποδομές και στην κοινωνική σύνθεση του πληθυσμού είναι στοιχεία που επηρεάζουν την συμπεριφορά των τιμών. Και κάτι σημαντικό. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει η κρίση και επομένως το χρόνο που θα απαιτηθεί προκειμένου οι τιμές να πιάσουν το στόχο που έχει θέσει ο επενδυτής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πέσει έξω στις προβλέψεις και στις προσδοκίες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki