Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι περιοχές που επενδύουν οι ξένοι

Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των παγκόσμιων επενδύσεων σε ακίνητα πραγματοποιείται σε τριάντα μεγαλουπόλεις και το 25% σε μόλις πέντε δηλαδή στο Λονδίνο, το Τόκιο, τη Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και το Παρίσι.Αλλά αυτό σύντομα πρόκειται να αλλάξει καθώς στη λίστα των επενδυτών έχουν προστεθεί και άλλες πόλεις όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη, η Μόσχα και το Σάο Πάολο. Παρόλα αυτά το Λονδίνο και το Παρίσι συνεχίζουν να τον βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, αλλά ήδη στο top 10 των επενδυτικών προορισμών έχουν προστεθεί πέντε αγορές από την Ασία . Η λίστα κλείνει με την Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον DC και το Τορόντο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών οι χώρες BRIC, όπου το απόθεμα γραφείων προβλέπεται να αυξηθεί κατά 10% ετησίως κατά την επόμενη δεκαετία θα είναι ο επόμενος επενδυτικός προορισμός.Το 2004, το Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ ήταν οι μόνες ασιατικές πόλεις στο top 10 για επενδύσεις σε ακίνητα. Πέρυσι, όμως, είδαμε το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τη Σαγκάη και τη Σεούλ να περιλαμβάνονται στον κατάλογο, λένε οι αναλυτές. Ενώ ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας προσοχή έχει δοθεί στην ανάπτυξη των ασιατικών πόλεων, οι αμερικανικές πόλεις αποτελούν ένα ισχυρό αντίβαρο. Σχεδόν το ήμισυ των αποθεμάτων γραφείων του κόσμου βρίσκεται στις ΗΠΑ, και περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των εμπορικών επενδύσεων σε ακίνητα γίνεται στις αμερικανικές πόλεις. Μέχρι το το 2020 έξι από τους κορυφαίες 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις θα είναι στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων : της Νέας Υόρκης, του Λος Αντζελες, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Ντάλας και το Χιούστον. Το Όστιν στο Τέξας και το Raleigh-Durham στη Βόρεια Caroline θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας καθώς οι δραστηριότητες που συνδέονται με την τεχνολογία, θα συμβάλλει σε αυτό.

Παρά την ευρωπαϊκή οικονομική αναταραχή, το Λονδίνο έχει παραμείνει στην κορυφή της λίστα των επενδύσεων ακίνητων καθώς πάνω από 43 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν το 2010. Εκτός από το Λονδίνο, άλλοι μεγάλοι επενδυτικοί προορισμοί είναι : Παρίσι, Μόσχα και Κωνσταντινούπολη ενώ ισχυρή παρουσία έχουν , Μόναχο και Στοκχόλμη .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki