Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρείς ευκαιρίες για κέρδη

Το σίγουρο είναι ότι ως έλληνες κινδυνεύουμε να πέσουμε σε ομαδική κατάθλιψη. Η συντακτική ομάδα, του realestatenews.gr συσκέφθηκε πολλές φορές και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι ούτε η πτώση των τιμών, ούτε η ύφεση στην οικοδομή, ούτε ακόμα και τα λουκέτα που αυξάνονται και πληθύνονται. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η …απογοήτευση. Σήμερα ελάχιστοι είναι οι έλληνες που σκέπτονται ότι η ύφεση δεν θα κρατήσει αιώνια. Ακόμα λιγότεροι είναι εκείνοι που θέλουν να φανταστούν την αγορά ακινήτων της επόμενης μέρας. Και ελάχιστοι είναι εκείνοι που κινούνται με γνώμονα την επόμενη μέρα. Αν και ελάχιστοι είναι εκείνοι που σκέπτονται και πράττουν έχοντας κατά νου την αγορά ακινήτων μετά την ύφεση , εμείς προσπαθήσαμε να καταγράψουμε ορισμένες ευκαιρίες που θα προσφέρει :

1. Μία από τις συνέπειες της ύφεσης είναι η γκετοποίηση ακόμα περισσότερων περιοχών. Όλα δείχνουν ότι , δεν υπάρχει πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος και ότι οι ήδη προβληματικές περιοχές θα πιεστούν ακόμα περισσότερο , ενώ αγορές που γειτνιάζουν με αυτές θα δεχτούν έντονες πιέσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπουλήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα; Εξαρτάται, είναι η απάντηση. Σε κάποιες από τις περιοχές που σήμερα βιώνουν τα αποτελέσματα της γκετοποίησης θα γίνουν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση τους. Για παράδειγμα αγορές - σύμβολα του κέντρου της Αθήνας θα είναι οι πρώτες που θα «καθαρίσουν» από την εγκληματικότητα. Ήδη, σε κάποιες από αυτές τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει την εμφάνιση τους «επώνυμοι ενδιαφερόμενοι» που βλέπουν και ρωτούν…

2. Η αγορά εξοχικής κατοικίας , σίγουρα έχει πληγεί από την κρίση, αφού η εσωτερική ζήτηση έχει βιώνει τα αποτελέσματα από την έλλειψη ρευστότητας και την υπερφορολόγηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει πεθάνει οριστικά. Αντίθετα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η παραθεριστική κατοικία θα ανακάμψει γρηγορότερα σε σχέση με την κύρια κατοικία. Όμως , η διαδικασία θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν. Όπως λένε οι ειδικοί , τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης θα φανούν στις «γνωστές» αγορές δηλαδή σε αναγνωρίσιμες αγορές οι οποίες προσελκύουν το μεγαλύτερο όγκο του τουριστικού ρεύματος και έχουν υποδομές σε μεταφορές και επικοινωνίες. Στις αγορές αυτές , οι προσφερόμενες υποδομές καθιστούν την ανάπτυξη των εμπορικών δικτύων πιο εύκολη. Παράλληλα, η κρίση θα κάνει τους αγοραστές πιο απαιτητικούς. Δηλαδή δεν θα αγοράζουν από το «κάτω ράφι» αλλά θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις πολεοδομικές και άλλες «ιδιαιτερότητες». Σε αυτό θα συμβάλλει και η πολιτική των τραπεζών οι οποίες θα πάψουν να χρηματοδοτούν οτιδήποτε .

3. Οι συνοικιακές αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων είναι οι πρώτες που έχουν πληγεί από την κρίση. Αυτό άλλωστε γίνεται φανερό και από το μεγάλο αριθμό των κενών καταστημάτων. Παρόλα αυτά , δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί καθώς η χωροταξική συγκέντρωση του εμπορίου θα είναι ο καταλύτης για την ανάκαμψη. Μικρά καταστήματα σε κεντρικά σημεία των συνοικιακών αγορών, μπορεί να συγκεντρώσουν πάλι το ενδιαφέρον μισθωτών οι οποίοι θα δραστηριοποιούνται σε εμπορικούς κλάδους συμπληρωματικούς σε σχέση με εκείνους των μεγάλων αγορών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki